Τοπικά

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών για τα θέματα στελέχωσης του Δήμου Αλοννήσου

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση πραγματοποίησαν χθες ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ώστε να βρεθούν λύσεις στο ζήτημα στελέχωσης σε κομβικές υπηρεσίες του Δήμου Αλοννήσου.
Ο ωουλευτής επεσήμανε ότι ο Δήμος Αλοννήσου, ως μικρός νησιωτικός Δήμος, έχει ανάγκη από έμπρακτη στήριξη αυτοδιοικητικά ,τόσο για τη διεκπεραίωση εργασιών, όσο και για τη διαχείριση προγραμμάτων και κονδυλίων. Μάλιστα, ο κ. Μεϊκόπουλος, στο πλαίσιο της προκήρυξης για τις 118 θέσεις τακτικού προσωπικού σε ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού για την ενίσχυση ορεινών και νησιωτικών Δήμων, είχε έρθει σε επαφή με το Υπουργείο μεταφέροντας τις κατά προτεραιότητα ανάγκες του Δήμου Αλοννήσου σε προσωπικό και ζητώντας την άμεση κάλυψη των εν λόγω θέσεων.

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου από την πλευρά του μετέφερε τις ανάγκες του Δήμου για την κάλυψη θέσεων τόσο στην τεχνική υπηρεσία, όπου υπάρχει αναγκαιότητα πρόσληψης ενός πολιτικού μηχανικού, ενός τοπογράφου και ενός μηχανολόγου μηχανικού, όσο και στο ΚΕΠ και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι δρομολογούνται 2.978 νέες προσλήψεις μόνιμων θέσεων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» οι οποίες θα βασίζονται στα οργανογράμματα των Δήμων, ενώ ανέφερε ότι αναμένονται και προσλήψεις για τα ΚΕΠ. Όσον αφορά το αίτημα για την κάλυψη των τριών θέσεων στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ο Υπουργός αναγνώρισε την αναγκαιότητα να επωφεληθεί ο Δήμος Αλοννήσου από την προκήρυξη για τις 118 θέσεις τακτικού προσωπικού σε ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους και δεσμεύτηκε ότι θα καλυφθούν άμεσα οι τρεις θέσεις τεχνικού προσωπικού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το