Τοπικά

Συνάντηση Λιούπη με τον Υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή για τα μεγάλα έργα της Μαγνησίας

Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή συναντήθηκε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Λιούπης και συζητήθηκαν τα μεγάλα έργα του Νομού Μαγνησίας.
Ο κ. Λιούπης μετέφερε στον Υπουργό τα αιτήματα του Δήμου Βόλου για τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, των δύο κυκλικών κόμβων στον Κραυσίδωνα και στη Γορίτσα, όπως της γέφυρας στο Αλιγαρόρεμα.

Παράλληλα, ο Βουλευτής έθεσε ως κύριο ζήτημα αυτό του Περιφερειακού του Βόλου (Μπουρμπουλήθρα- Λαρίσης και παράκαμψη Αγριάς), ένα έργο συγκοινωνιακής και περιβαλλοντικής αξίας, τόσο για το πολεοδομικό συγκρότημα, όσο και για την ευρύτερη περιοχή.
Ανέφερε στον Υπουργό ότι είναι επιβεβλημένη η ολοκλήρωση των έργων, προκειμένου να αποσυμφορηθεί συγκοινωνιακά το κέντρο της πόλης του Βόλου από τον όγκο των αυτοκινήτων και ταυτόχρονα να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση, που προκαλείται από το κυκλοφοριακό.

Ακόμη, ο κ. Λιούπης τόνισε την ανάγκη περαιτέρω χρηματοδότησης για τη συνέχιση της κατασκευής, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, του οδικού δικτύου του Ανατολικού Πηλίου, μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις.

Συζητήθηκε η σπουδαιότητα της παράκαμψης του Χιονοδρομικού, για να μην αποκόπτονται τα χωριά του Ανατολικού Πηλίου τους χειμερινούς μήνες, όταν ο δρόμος Χάνια- Κισσός κλείνει λόγω λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου. Επίσης, η παράκαμψη της Ζαγοράς, ένα έργο που συζητείται εδώ και πολλά χρόνια και θα βοηθήσει πολύ τις μεταφορές προϊόντων από το Ανατολικό Πήλιο.

Αναφέρθηκαν και μικρότερα οδικά έργα και οι κυκλικοί κόμβοι, μετά με τα αιτήματα του Δήμου Νοτίου Πηλίου.
Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τα έργα υποδομών που χρειάζεται η Μαγνησία. Συμφώνησε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη του Βόλου, ο Περιφερειακός και δεσμεύτηκε να εξετάσει αναλυτικότερα τα έργα, τις μελέτες τους και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το