Τοπικά

Συνάντηση γνωριμίας του Ξενώνα Αστέγων Βόλου με τους “Μάγνητες Τυφλούς”

Στο πλαίσιο της δικτύωσης του Ξενώνα Αστέγων Βόλου με φορείς της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15/01/2024 συνάντηση γνωριμίας με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας “Μάγνητες” Τυφλοί. Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία του συλλόγου και συμμετείχαν τα στελέχη κα Βησσαρία Θεοδωροπούλου Κοινωνική Λειτουργός και κα Βαρβάρα Ιτούδη Διοικητικός /Οικονομικός Υπεύθυνος, ενώ ο Σύλλογος εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο κα Παρασκευή Τεμπέλη και τον αντιπρόεδρο κ. Λάμπρο Παρασκευά.
Στόχος της συνάντησης ήταν η γνωριμία και η αλληλοενημέρωση των δυο φορέων σχετικά με τις υπηρεσίες και το σκοπό λειτουργίας τους. Πιο συγκεκριμένα, έγινε λεπτομερής αναφορά των προϋποθέσεων ένταξης στο ξενώνα αστέγων, των υπηρεσιών που προσφέρει καθώς και του κανονισμό λειτουργίας της δομής. Από τη πλευρά του σωματείου έγινε αναφορά στην ιστορική του διαδρομή και τη συνεχή υποστήριξη που λαμβάνουν τα μέλη του συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές δράσεις με στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των τυφλών ατόμων. Μεγάλο κομμάτι του συλλόγου αποτελούν και οι ενημερωτικές δράσεις που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με φορείς της πόλης με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών του Βόλου σε θέματα αναπηρίας.
Βασιζόμενοι σε αυτή την εξωστρέφεια, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο χώρο του Ξενώνα Αστέγων Βόλου τη Τετάρτη 24/01/2024, όπου οι ωφελούμενοι και το προσωπικό της δομής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από μέλη του Σωματείου “Μάγνητες” Τυφλοί σχετικά με το πως επιλύουν διάφορα θέματα καθημερινότητας και διαβίωσης π.χ προσβασιμότητα στη πόλη, συμπερίληψη στην εκπαίδευσή, χρήση λευκού μπαστουνιού, συνοδεία τυφλού, αυτόνομη διαβίωση. Επιλύθηκαν πολλές απορίες και η δράση ολοκληρώθηκε με βιωματική δραστηριότητα αναπαράστασης συνοδείας τυφλού με τους συμμετέχοντες να μπαίνουν για λίγο στη θέση των ατόμων με τη συγκεκριμένη αναπηρία .
Ο Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ (Συνεχιζόμενη δράση) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» Άξ.Πρ. 4Β – Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας, με κωδικό ΟΠΣ 6003250. Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2421091614.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ικανοποιημένοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου

Ικανοποίηση επικρατεί στους φιλάθλους του Ολυμπιακού για τη νίκη επί του Τοξότη και κυρίως για…

31 Ιανουαρίου 2024

Η τρίτη ομιλία Αστρονομίας για όλους για το 2023-24 «Ο Ήχος του Διαστήματος»

Το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 7μμ, θα λάβει χώρα μια σημαντική παρουσίαση που…

31 Ιανουαρίου 2024

Ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με Μπλατσέρη ο Ολυμπιακός

Πριν από μία εβδομάδα έγινε γνωστό το «διαζύγιο» του Ολυμπιακού με τον Γιώργο Μπλατσέρη, ύστερα…

31 Ιανουαρίου 2024

Τριαντόπουλος: Μετά από 7- 10 ημέρες μετά την αίτηση για πρόσθετη αρωγή θα βλέπουν τα χρήματα στους λογαριασμό τους οι αγρότες

Την επόμενη εβδομάδα, Δευτέρα ή Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις της πρόσθετης…

31 Ιανουαρίου 2024

Νέα πρόσωπα Τσιλίγκος και Καραστέργιος στον Ολυμπιακό

Έτοιμο είναι το δελτίο του Γιώργου Τσιλίγκου που ανήκει και επίσημα στον Ολυμπιακό, επιβεβαιώνοντας το…

31 Ιανουαρίου 2024

Διαδικτυακή Εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

  Με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ» προγραμματίζει εκδήλωση…

31 Ιανουαρίου 2024