Ελλάδα

Συνάντηση εργασίας εκπροσώπων του δημοσιογραφικού κόσμου με υπουργούς

Συνάντηση εργασίας των Ενώσεων Συντακτών, της ΠΟΕΣΥ, των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου (ΕΔΟΕΑΠ, ΤΕΑΣ, ΕΤΑΣ), της ΕΠΗΕΑ και της ΕΠΗΕΘ, πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου συνομίλησαν με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη, τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων Π. Τσακλόγλου. Σε όλους τους υπουργούς τονίστηκε πως με δεδομένο ότι η συνάντηση πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, δίνεται έμφαση σε προβλήματα που απασχολούν την περιφέρεια.

Τα μέτρα στήριξης του γραπτού Τύπου, ο ενημερωτικός ρόλος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και ειδικά της ΕΡΤ3, η ανάγκη να ενισχυθεί το δυναμικό τους, όπως και αυτό των δημοτικών ΜΜΕ, η αδειοδότηση των περιφερειακών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, η ανάγκη να διατηρούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλήνιας εμβέλειας στελεχωμένα ανταποκριτικά γραφεία στην περιφέρεια, η στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ-ΕΤΑΣ, η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, αλλά και η ουσιαστική αξιοποίηση του Μητρώου Διαδικτυακών ΜΜΕ προς όφελος της εργασίας και της αξιοπιστίας, ήταν μεταξύ άλλων τα ζητήματα που έθεσαν οι Ενώσεις στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το