Τοπικά

Συνάντηση Έφης Αντωνίου με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου

Τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστο Στρατηγόπουλο επισκέφθηκε η υποψήφια Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Έφη Αντωνίου-Χουβαρδά και συνομίλησαν για τα ζητήματα που απασχολούν το Δικηγορικό Σύλλογο και τους Δικηγόρους.
Ο κ. Στρατηγόπουλος ενημέρωσε την κ. Αντωνίου – Χουβαρδά για το θεσμό της νομικής βοήθειας, ένα θεσμό που παρέχει τη δυνατότητα σε ευάλωτους και με χαμηλά εισοδήματα πολίτες να έχουν πρόσβαση στη Δικαιοσύνη με προσφορά δικηγόρου. Με το Ν. 5016/2023 δίδεται το πλαίσιο επίλυσης του προβλήματος εκκαθάρισης των αμοιβών νομικής βοήθειας που είναι σε εκκρεμότητα. Παράλληλα, ο κ. Στρατηγόπουλος τόνισε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος μετέχει με εκπροσώπους του στις 4 επιτροπές δασικών αμφισβητήσεων αναμένοντας τη σχετική δέσμευση πίστωσης για την αμοιβή των συμμετεχόντων δικηγόρων. Η τέθηκε επίσης η συζήτηση για τη μείωση του ΦΠΑ στην παροχή των υπηρεσιών δικηγόρου, η παραμονή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου στην πόλη, η χωροθέτηση νέου Δικαστικού Μεγάρου αλλά και η συντήρηση του υφιστάμενου.
Η κ. Αντωνίου – Χουβαρδά επισήμανε στον κ. Στρατηγόπουλο, ότι η συμμετοχή και η προσφορά του Δικηγορικού Συλλόγου στην επιστημονική και κοινωνική ζωή του τόπου είναι ιδιαιτέρως γνωστή και αξιοσημείωτη. Όπως τόνισε η κ. Αντωνίου – Χουβαρδά ο ρόλος του Δικηγορικού Συλλόγου στην Επιτροπή Επιστημονικών Φορέων είναι σημαντικός, καθώς με τη γνώση και την εξειδίκευση των μελών του, συνεισφέρουν στην αρτιότητα των γνωμοδοτήσεων για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή μας.
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Στρατηγόπουλος, ευχήθηκε στην κ. Αντωνίου –Χουβαρδά καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές, με την ίδια να τονίζει ότι αφουγκράζεται τις επισημάνσεις του Προέδρου για τις διεκδικήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το