Τοπικά

Συνάντηση Δωροθέας Κολυνδρίνη με τον πρόξενο της Τουρκίας Ορχάν Γιαλμάν Οκά

Συνάντηση γνωριμίας με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων είχε ο πρόξενος της Τουρκίας κ. Ορχάν Γιαλμάν Οκά, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στο Βόλο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούσαν τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών.
Η κ. Κολυνδρίνη ευχαρίστησε τον κ. Οκάν για την επίσκεψη τονίζοντας ότι ως λαοί έχουμε πολλά κοινά στοιχεία και για αυτό αυτή η επίσκεψη αποκτά ιδιαίτερη αξία. Επεσήμανε «ως Περιφέρεια Θεσσαλίας επιθυμούμε την ανάπτυξη της εμπορικής συνεργασίας με τις χώρες της Μεσογείου, αλλά παράλληλα και την ενδυνάμωση των πολιτιστικών και τουριστικών δεσμών», καθώς όπως υπογράμμισε «ο πολιτισμός ενώνει και τα πολιτισμικά στοιχεία των δυο λαών εμφανίζουν πολλά κοινά».
Παράλληλα η Αντιπεριφερειάρχης έκανε μια αναφορά στους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας αναφέροντας ότι η περιοχή της Θεσσαλίας αποτελεί έναν ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών, που μπορεί να καλύψει τις επιθυμίες του κάθε επισκέπτη.
Ο Τούρκος πρόξενος από την πλευρά του ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη για τη συνάντηση και επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 1 εκατ. Τούρκοι τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα και 700.000 Έλληνες επισκέπτονται την Τουρκία αποδεικνύοντας περίτρανα τους δεσμούς των  δύο λαών. Παράλληλα ο ίδιος επεσήμανε ότι στόχος του Τουρκικού Προξενείου στην Ελλάδα είναι η σύσφιξη των σχέσεων και ότι επιβάλλεται να συνεργαστούμε, μιας και οι δύο πλευρές έχουν δείξει τη βούληση για συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.
Για την πόλη του Βόλου ανέφερε ότι είναι μια πόλη με πολλά αβαντάζ, λιμάνι, αεροδρόμιο και σιδηρόδρομο, τονίζοντας ότι θα μπορούσε κάλλιστα να συνδεθεί, είτε ακτοπλοϊκά, είτε σιδηροδρομικά, με πόλεις της Τουρκίας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια μελλοντική συνεργασία.
Τέλος η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη και ο Τούρκος Πρόξενος κ. Οκά αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το