Τοπικά

Συνάντηση Δικτύωσης του ΚΗΦΗ Αγριάς με το Κοινωνικό Φαρμακείο

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, η κα Ρηγώνη Μαρία-νοσηλεύτρια του ΚΗΦΗ Αγριάς συναντήθηκε με το προσωπικό του Κοινωνικού Φαρμακείου, και συγκεκριμένα τον κ. Φεργαδάκη Νικόλαο-κοινωνικό λειτουργό και την κα Κασάμπαλη Ηλιάνα-φαρμακοποιό. Οι δύο δομές αποτελούν δομές του Δήμου Βόλου. Στη διάρκεια της συζήτησης, υπήρξε αμφίδρομη αναλυτική πληροφόρηση για τις υπηρεσίες που παρέχονται καθημερινά. Στόχος της συνάντησης, είναι η ανταλλαγή των πληροφοριών με απώτερο σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, που χρειάζονται βοήθεια, και τη συνεργασία των δομών.
Το ΚΗΦΗ φιλοξενεί άτομα με κινητικές δυσκολίες, άνοια, κατάθλιψη και διάφορα άλλα προβλήματα υγείας. Στα μέλη του παρέχονται πρωτοβάθμια νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, μετακίνηση των ωφελουμένων από και προς την οικία τους.Το ΚΗΦΗ Αγριάς είναι δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση πλαίσιο του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΚΗΦΗ απευθυνθείτε στο παρακάτω τηλέφωνο: 24280-91040.
Όσον αφορά το Κοινωνικό Φαρμακείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάρτιο του 2018 στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βόλου» του «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.). Η έδρα του βρίσκεται στην οδό Τοπάλη 14 στο ισόγειο του κτιρίου με ωράριο λειτουργίας 08:00 – 16:00 Δευτέρα με Παρασκευή.
Η δομή αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των κοινωνικών δομών του Δήμου Βόλου που σκοπός της είναι η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη απόρων, αναξιοπαθούντων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, μεταναστών και αστέγων που διαμένουν στο Δήμο Βόλου, ύστερα από έγγραφο αίτημά τους και υπό προϋποθέσεις (κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια).
Στο πλαίσιο αυτό, το Κοινωνικό Φαρμακείο τους παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα. Οι πόροι για τα φάρμακα προέρχονται από την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, από δωρεές χορηγίες φαρμακοβιομηχανιών, φαρμακείων, πολιτών και κοινωνικών δομών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΒ κ. Σωκράτη Αναγνώστου, επισκέφτηκε τη…

29 Ιανουαρίου 2024

Ενημέρωση της ΔΕΥΑΜΒ για διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της λεωφόρου Αθηνών λόγω βλάβης του καταθλιπτικού αγωγού

Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει ότι λόγω της βλάβης του καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς επεξεργασμένων λυμάτων και λόγω…

29 Ιανουαρίου 2024

Σάντρα Μίλο: Πέθανε η Ιταλίδα ηθοποιός που είχε παίξει σε ταινίες του Φεντερίκο Φελίνι

Πέθανε σήμερα στην Ρώμη, σε ηλικία ενενήντα ετών, η Ιταλίδα ηθοποιός Σάντρα Μίλο. Στην κινηματογραφική…

29 Ιανουαρίου 2024

Επιλέχθηκε για πρέσβης Ραμπόνα Μάικ Τάισον

Η διάσημη διαδικτυακή πλατφόρμα Ραμπόνα καζίνο, έκλεισε μία μεγάλη συμφωνία με τον πρώην θρύλο της…

29 Ιανουαρίου 2024

Η Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου (photos)

Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε και φέτος τα ονομαστήρια…

29 Ιανουαρίου 2024

Κων. Καραγεωργίου: Η ασφάλεια των πολιτών προϋπόθεση για την ποιότητα της ζωής τους, την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη

Πλαίσιο συνεργασίας σε αντιστοίχιση με τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφώσει κυρίως η κλιματική αλλαγή…

29 Ιανουαρίου 2024