Τοπικά

Συνάντηση δικτύωσης της Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης της ΑμΚΕ “Δίοδος” με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου

Μέλη του προσωπικού του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βόλου και της Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Φορέα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ” πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου 2021.
Βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση αποτέλεσε η αμφίδρομη ενημέρωση και η παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας των δύο δομών, ώστε με τη διασύνδεση και την κοινοποίηση του έργου τους προς το κοινό τους, να γίνουν γνωστές οι δράσεις των δομών στην Κοινότητα και να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Έγινε γνωστό στις συναδέλφους της δομής ότι η Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης εξυπηρετεί αποκλειστικά ανθρώπους που κατοικούν στην περιφέρεια Θεσσαλίας και λειτουργεί συνεργατικά και ενίοτε συμπληρωματικά τόσο με τις μονάδες υγείας της Περιφέρειας, όσο και με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων των τεσσάρων Νομών, πραγματοποιώντας το δικό τους έργο, την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής προς τους ωφελούμενους του προγράμματος.
Η Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Φορέα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ” συστάθηκε με σκοπό τη δράση του προγράμματος “Κανένας μόνος στην πανδημία” στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στεγάζεται και δραστηριοποιείται στο Κέντρο Ημέρας Κ.Η.Π.Ο.Σ. και προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής σε: νοσούντες ή/και νοσήσαντες από τη λοίμωξη COVID-19, σε συγγενείς αυτών, στο υγειονομικό προσωπικό των μονάδων υγείας της Περιφέρειας, σε ανέργους και σε άτομα με χρόνιες παθήσεις. Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και την εποπτεία της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Αργώ”.
Το πρόγραμμα στελεχώνεται από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς. Το κοινό μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα καθημερινά (Δευτέρα-Κυριακή) 09:00-21:00 με τους εξής τρόπους:
Τηλ. επικοινωνίας: 2421 031993 693 670 8485
messenger, what’s app: Γραμμή Υποστήριξης Κ.Η.Π.Ο.Σ.
viber, skype: Γραμμή Covid-19 Κ.Η.Π.Ο.Σ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δημοσκόπηση Metron Analysis για ευρωεκλογές 2024: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Ποια τα σοβαρότερα προβλήματα

Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε…

28 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Με τις πολιτικές που πρεσβεύει ο Κασσελάκης βρεθήκαμε στο χείλος της χρεοκοπίας

«Οι Ευρωεκλογές θα καθορίσουν εν πολλοίς τις εξελίξεις στην Ευρώπη την επόμενη 5ετία. Η Ευρώπη…

28 Μαΐου 2024

Έκθεση της Κομισιόν για την ποιότητα των νερών κολύμβησης – Πεντακάθαρες οι θάλασσες της Ελλάδας

Το 95,8% των υδάτων κολύμβησης στην Ελλάδα είναι άριστης ποιότητας σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία…

28 Μαΐου 2024

Βρετανός σκότωσε Ρώσο με μια μπουνιά – Παρενόχλησε την κόρη του

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία αντιμετωπίζει ένας 34χρονος Βρετανός που χτύπησε Ρώσο με συνέπεια ο δεύτερος να…

28 Μαΐου 2024

Κρήτη: Σύλληψη για δολοφονία 17 χρόνια μετά

Την υπόθεση δολοφονίας του κτηνοτρόφου Κώστα Κουνάλη μετά από 17 χρόνια φέρεται να εξιχνίασε η…

28 Μαΐου 2024

Κασσελάκης: «Στην Ελλάδα όλα είναι ακριβότερα» – Νέο βίντεο

Στο θέμα της ακρίβειας επανέρχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με νέο βίντεο στα…

28 Μαΐου 2024