Τοπικά

Συνάντηση Χρ.Μπουκώρου – Κ. Σπηλιόπουλου για τη λειτουργία του ΟΣΕ στον Βόλο

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΣΕ Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, για τα ζητήματα λειτουργίας του ΟΣΕ Βόλου.
Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα καλής διάθεσης, ο βουλευτής Μαγνησίας επεσήμανε στον Πρόεδρο του ΟΣΕ την ανάγκη άμεσης δημοπράτησης του έργου της ηλεκτροκίνησης Βόλου- Λάρισας. Ένα έργο, το οποίο παρέμεινε σε αδράνεια τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, συζητήθηκε η επέκταση του δρομολογίου 848 Αθήνα- Καλαμπάκα, με σκοπό τη σύνδεση Βόλου – Καλαμπάκας και την απευθείας μετακίνηση του επιβατικού κοινού. Πρόκειται στην ουσία για ενεργοποίηση του 885 δρομολογίου, καθώς το τρένο ερχόμενο από Αθήνα θα πετρελαιοδοτείται στον Βόλο και από εκεί θα συνεχίζει για Καλαμπάκα. Όπως επεσήμανε ο βουλευτής Μαγνησίας, η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου δρομολογίου θα άρει τον σιδηροδρομικό αποκλεισμό, στον οποίο είχε καταδικαστεί ο Βόλος και η Μαγνησία τα προηγούμενα χρόνια.
Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε και η συντήρηση της υφιστάμενης γραμμής του Πορθμείου Βόλου, γεγονός που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του κεντρικού λιμανιού της Θεσσαλίας, όπως είναι το λιμάνι του Βόλου, μέσω της διευκόλυνσης της μεταφοράς φορτίων προς την Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο κ. Σπηλιόπουλος ενημέρωσε τον βουλευτή Μαγνησίας για τα σχέδια του οργανισμού αξιοποίησης των παραδοσιακών τρένων, όπως είναι το τρενάκι του Πηλίου, της Ολυμπίας, ο οδοντωτός του Διακοπτού, μέσα από τη σύμπραξη Δήμων, ιδιωτών και ΟΣΕ, με πρώτο στη σειρά αξιοποίησης αυτό του Πηλίου.
Επίσης, ο κ. Σπηλιόπουλος διαβεβαίωσε τον βουλευτή Μαγνησίας ότι θα προχωρήσουν οι αναγκαίες μικροπαρεμβάσεις για την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης των οικισμών της Κάτω Γατζέας, η οποία επηρεάστηκε από έργα που πραγματοποιήθηκαν για την γραμμή του τρένου του Πηλίου. Την αποκατάσταση θα αναλάβει είτε ο ΟΣΕ είτε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ζητήματα υποστελέχωσης του οργανισμού στη Μαγνησία. Ο Πρόεδρος του ΟΣΕ, κ. Σπηλιόπουλος απαντώντας στα ερωτήματα του βουλευτή, τον διαβεβαιώσε ότι είναι υπό έκδοση τα απαιτούμενα ΦΕΚ για τη στελέχωση με προσωπικό της Δ’ Επιθεώρησης Βόλου και τη στελέχωση του Δ’ Τμήματος της γραμμής Βόλου.
Τέλος, έγινε ειδική αναφορά στη δημιουργία Σιδηροδρομικού Μουσείου στην Νέα Ιωνία, καθώς και στην επισκευή των ατμαμαξών της γραμμής Βόλου – Μηλεών, έργα που αναμένεται να συμβάλλουν στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξη της ιστορίας της πόλης του Βόλου και της Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το