Τοπικά

Συνάντηση Απόστολου Καναβού με τον Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου

Με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου συναντήθηκε, την Παρασκευή , ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Απόστολος Καναβός.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άκρως εποικοδομητικό και φιλικό κλίμα, δόθηκε η δυνατότητα στον κ. Καναβό να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν τους δικηγόρους της Μαγνησίας , καθώς επίσης και να ενημερώσει για τις απόψεις του –και τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ- για την επίλυση τους.
Πιο συγκεκριμένα, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι στηρίζει την πάγια θέση του Δικηγορικού Συλλόγου για μεταφορά του Δικαστικού Μεγάρου σε κεντρικό σημείο της πόλης, με συμβολισμό αντίστοιχο της σημασίας που θα πρέπει ένα τέτοιο κτίριο να έχει, ενώ επεσήμανε και την ανάγκη της άμεσης ανακαίνισης και βελτίωσης των συνθηκών του υπάρχοντος κτιρίου.
Ο κ. Καναβός, μετά και εκτενή συζήτηση με τα παριστάμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για τη χωροθέτηση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, τόνισε πως “μία από τις λύσεις που θα μπορούσαν να εξεταστούν είναι αυτή της ανέγερσης στην έκταση δίπλα από το εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Βόλου, στην οδό Αθηνών, τοποθεσία η οποία συμπεριλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα που ο Δικηγορικός Σύλλογος θέτει”!
Επιπλέον, δήλωσε την στήριξη του στο δίκαιο αίτημα του δικηγορικού κόσμου για ελάφρυνση της φορολογίας που βαραίνει την άσκηση των δραστηριοτήτων και την μετάπτωση του συντελεστή φορολογίας στην χαμηλή κλίμακα, διότι “κατά τον τρόπο αυτό ωφελούμενοι θα είναι, τελικά, όλοι οι Έλληνες πολίτες”, λόγω της αυτονόητης μείωσης του κόστους των υπηρεσιών.

Επίσης, χαρακτήρισε ως απόλυτα δίκαιο και λογικό το αίτημα για άμεση εξόφληση των προέδρων και μελών των επιτροπών για αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών που παραμένουν εδώ και ενάμιση χρόνο απλήρωτοι, όπως και την διεκδίκηση των Δικηγορικών Συλλόγων στο πρόβλημα της εξόφλησης αμοιβών για νομική βοήθεια, ένα ζήτημα που παραμένει άλυτο, παρά το γεγονός ότι εδώ και ενάμιση μήνα έχει επιλυθεί με την υπερψήφιση του νόμου 5016/23.
Τέλος, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανησυχία, την ενημέρωση που παρείχε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Αναστάσιος Στρατηγόπουλος, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της μεταφοράς του Διοικητικού Πρωτοδικείου από το Βόλο στη Λάρισα. Όπως επεσήμανε ο κ. Στρατηγόπουλος, χάρη στις ενέργειες του Δικηγορικού Συλλόγου αποφεύχθηκε η περίπτωση λειτουργίας του ως σταθμός τηλεματικής ως το 2026, ωστόσο τόνισε το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρξει η απαιτούμενη εγρήγορση από όλους τους τοπικούς παράγοντες και φορείς, για ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις που μπορεί να προκύψουν μετά το 2026.
Στην συνάντηση εκτός των κυρίων Στρατηγόπουλου και Καναβού, παρέστη ο Ά Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Γιάννης Διαμαντής, η Γεν. Γραμματέας, κα Ερασμία Καλαφάτη και το μέλος κα Βίκυ Νιαβή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το