Τοπικά

Συνάντηση αγροτών την Πέμπτη στην Ευξεινούπολη

Ο αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων της Πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων καλεί όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής την Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα στο καφενείο “Καραφέρης” στην Ευξεινούπολη Αλμυρού να συζητήσουν τα προβλήματα και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση:

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων διεκδικούμε:

1)Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν ένα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.

2)Μείωση του κόστους παραγωγής. Με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

3) Άμεση εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

4)Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Όσοι παράγουν και είναι πραγματικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι, αυτοί να παίρνουν τις επιδοτήσεις. Έγκαιρη χορήγηση των ενισχύσεων, σε μία δόση, χωρίς παρακρατήσεις. Να είναι ακατάσχετες.
Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το όργιο παραβιάσεων και εξαπάτησης που γίνεται από τις «πύλες της κολάσεως» του ΟΣΔΕ σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων, με αποτέλεσμα κάποιοι επιτήδειοι να στήνουν χορό εκατομμυρίων ευρώ στις πλάτες μας, παίζοντας με το εθνικό απόθεμα, τις εκτάσεις, τους βοσκότοπους. Οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ να γίνονται δωρεάν και με έλεγχο με την ευθύνη των δομών του υπουργείου. Να αποσυνδεθούν οι ενισχύσεις στην κτηνοτροφία από τα βοσκοτόπια. Να μην έχει αναδρομική ισχύ η σχετική ΚΥΑ.

5)Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

6)Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια και στα εσπεριδοειδή, που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ.

7)Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεώτρηση χωρίς ρεύμα. Κανένα αρδευτικό έργο με ΣΔΙΤ, που μετακυλίουν ένα υπερδιογκωμένο κόστος στους αγρότες και στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, για τα υπερκέρδη κατασκευαστικών ομίλων και τραπεζών.

8)Αμεσα έργα για αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική, αντιχαλαζική και αντιανεμική θωράκιση και προστασία της παραγωγής και της ζωής των αγροτών.

9)Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τζίρο έως 40.000 ευρώ. Να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες στους λογιστές με επιπλέον χρεώσεις για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια. Να μην επιστραφούν τα ψίχουλα της επιστρεπτέας προκαταβολής, που τα πήραν πολύ λίγοι αγρότες.

10)Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ. Κατάργηση των κάθε είδους χαρατσιών, π.χ. ΕΝΦΙΑ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

11)Να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η εκτροπή του Αχελώου.

12) Να ολοκληρωθεί η λιμνοδεξαμενή του Ξεριά,να δημιουργηθούν μικρά φράγματα στα ρέματα της περιοχής για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

13) Επισκευή της αγροτικής οδοποιίας,δεν δεχόμαστε τον 21ο αιώνα να παίζουμε κορόνα γράμματα την ζωή μας περνώντας μέσα από τα ρέματα να πάμε στα χωράφια και τα ζώα μας.

Φτάνει πια με το παραμύθι της «ατομικής ευθύνης» και μόνο.Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας από την πανδημία. Να δημιουργηθούν οι νέες ΜΕΘ που είναι απαραίτητες στο νοσοκομείο Βόλου με προσλήψεις του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς καμία αποζημίωση για να συμβάλουν στη μάχη ενάντια στην πανδημία .Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού και τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής μας να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό και να εξοπλιστούν με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα.

Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα!

Εμείς έχουμε το δίκιο! Έχουμε την δύναμη να το επιβάλλουμε!

Τίποτα δεν μας χαρίστηκε! Ότι κερδίσαμε ,το κερδίσαμε στους δρόμους του αγώνα!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το