Τοπικά

Συναντήσεις Μαραβέγια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με την διοίκηση και τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής

Η αντιμετώπιση της πανδημίας και η διαχείριση των περιστατικών κορωνοϊού, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Δημ. Κατσικονούρη και τον υποδιοικητή κ. Γ. Αποστολίνα.

Ο κ. Μαραβέγιας επισκέφθηκε την Τρίτη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς για ολόκληρη τη Θεσσαλία, προκειμένου να ενημερωθεί επιτόπου για τη «μάχη» κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, μέχρι στιγμής η κατάσταση αντιμετωπίζεται επαρκώς και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Καθημερινά διενεργούνται δεκάδες μοριακά τεστ για τον εντοπισμό του κορωνοϊού και τα αποτελέσματα βγαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το Νοσοκομείο δέχεται δείγματα όχι μόνο από τη Θεσσαλία, αλλά και από τη Στερεά Ελλάδα. Επίσης, νοσηλεύει ασθενείς με κορωνοϊό στο Τμήμα Λοιμωδών, το οποίο διαθέτει θαλάμους αρνητικής πίεσης με 16 κλίνες συνολικά, όπως και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας συνεχάρη τους κ.κ. Κατσικονούρη και Αποστολίνα για την αύξηση των κλινών ΜΕΘ σε 24 και εξήρε γενικότερα το έργο τόσο της διοίκησης, όσο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, επισημαίνοντας ότι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» κατά του κορωνοϊού, και ότι καταβάλλουν εξαιρετική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε περιφερειακό επίπεδο.

Επίσης, ο κ. Μαραβέγιας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αθ. Γιαννούκα, με τον οποίο συζήτησε για την προοπτική δημιουργίας Παιδοχειρουργικού Τμήματος στην Ιατρική Σχολή και Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, υψηλών προδιαγραφών. Όπως αναφέρθηκε, η Μονάδα θα είναι δυναμικότητας 6 κλινών, στην οποία θα νοσηλεύονται παιδιά ηλικίας 29 ημερών έως 16 ετών. Αντικείμενο δραστηριότητας θα είναι η εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών και εξειδικευμένων ιατρών, καθώς και η παροχή τριτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Μαραβέγιας δεσμεύτηκε απέναντι στον κ. Γιαννούκα ότι θα στηρίξει δυναμικά τη δημιουργία της Μονάδας, ασκώντας πιέσεις στην κεντρική διοίκηση ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες το ταχύτερο δυνατόν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το