Τοπικά

Συναντήσεις Μεϊκόπουλου-Αποστολάκη με φορείς και εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων στο Βόλο

Στο πλαίσιο της ανοιχτής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. Μαγνησίας με θέμα την Άμυνα και την Εξωτερική Πολιτική αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενη από τον Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, τον Τομεάρχη Άμυνας και Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευάγγελο Αποστολάκη και το Μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αγορίτσα Μέμτσα, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με φορείς και εκπροσώπους του Στρατεύματος τοπικά.

 


Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε αρχικά με τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών. Κατά τη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε, τέθηκαν επί τάπητος τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την Κοινότητα αλλά και το φλέγον ζήτημα που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες από την ένοπλη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.
Στη συνέχεια με πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων της περιοχής προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ), του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ), της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου (ΕΣΠΕΕΒ), του Σωματείου Δημοσίων Υπαλλήλων του 304 ΠΕΒ και του Σωματείου Δημοσίων Υπαλλήλων 307 ΠΕΒ -111ΠΜ.
«Αιχμή» και κοινή συνισταμένη των παρεμβάσεων όλων των εκπροσώπων του Στρατεύματος τοπικά είναι η έκδηλη ανησυχία για την τύχη της 1ης ΤΑΞΑΣ. Το στρατόπεδο και οι εγκαταστάσεις της Ταξιαρχίας στο Στεφανοβίκειο παραμένουν πλημμυρισμένες με τα εναέρια μέσα να έχουν μεταφερθεί προσωρινά στην 110ΠΜ στη Λάρισα. Οι στρατιωτικοί εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν καμία ενημέρωση για το μέλλον της Ταξιαρχίας ενώ τόνισαν ότι πρόκειται για ένα θέμα που αφορά άμεσα τους ίδιους και τις οικογένειές τους καθώς η μετεγκατάσταση της Ταξιαρχίας θα διαταράξει σημαντικά τόσο την καθημερινότητα, όσο και τον εργασιακό και προσωπικό τους βίο.
Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι του Στρατεύματος έθιξαν το μείζον ζήτημα της διαρκούς υποστελέχωσης που παρατηρείται στο Στράτευμα. «Συνεχείς αποστρατεύσεις χωρίς νέες προσλήψεις στερούν από το Στράτευμα αναγκαίο έμψυχο δυναμικό αλλά και τεχνογνωσία», ανέφεραν. Ο επαναπροσδιορισμός και η αύξηση των απολαβών τους θα αποτελούσε απάντηση στο πρόβλημα των συνεχόμενων αποστρατεύσεων σύμφωνα με τους στρατιωτικούς, ενώ τόνισαν την ανάγκη για μεγαλύτερη προσβασιμότητα σε υγειονομικές υπηρεσίες, με ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση των παροχών υπηρεσιών υγείας. Οι στρατιωτικοί ανέφεραν επίσης τη μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουν στην εύρεση στέγης εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των ενοικίων. Ως λύση προτείνουν τη δημιουργία περισσότερων ΣΟΑ.


Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ανέφερε: «Είναι μία από τις σπάνιες φορές που βλέπουμε τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων στη Μαγνησία να βρίσκονται στο ίδιο το τραπέζι και να μεταφέρουν σχεδόν ομόφωνα τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Διαπιστώσαμε ότι όλοι τους έχουν εμπεριστατωμένες και ταυτόσημες απόψεις. Η παρούσα σύσκεψη αποτελεί τη βέλτιστη ευκαιρία για να συζητηθούν αλλά και να προωθηθούν τα προβλήματα και τα αιτήματα των εκπροσώπων του Στρατεύματος».
Τέλος, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Νομού Μαγνησίας κ. Αδάμο Μουζούρη, το Μέλος ΔΣ Ναύαρχο κ. Νίκο Σωτηρίου και τη φίλη της Ένωσης κ. Αρχοντή Γιαννούχου. Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκε η έντονη πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα της Ένωσης που εδώ και χρόνια πλουτίζει πολιτιστικά την πόλη του Βόλου. Στη συνέχεια η συζήτηση κινήθηκε και στο σοβαρότατο ζήτημα της κατεχόμενης Κύπρου, ενώ τονίστηκαν οι διαχρονικοί και τους άρρηκτοι δεσμοί Ελλάδας-Κύπρου αλλά και το μέλλον του «Κυπριακού». Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισαν ότι πάγια θέση του κόμματος παραμένει η ανάγκη επίλυσης του «Κυπριακού» πάντα με γνώμονα τη βέλτιστη λύση για τους πολίτες της Κύπρου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αύξηση

Με στόχο για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ έως το 2027 έρχεται εντός του Μαρτίου…

14 Φεβρουαρίου 2024

Δικομματισμός

Τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, που θα συμμετέχει στις προσεχείς Ευρωεκλογές ανακοίνωσαν οι Μαρία…

14 Φεβρουαρίου 2024

ΟΝΝΕΔ

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρέθηκε στην κοπή της πίτας…

14 Φεβρουαρίου 2024

Πέθανε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, «Ήλιος μπαχαρικά», Βασίλης Διαμαντόπουλος

Τον θάνατο του ιδρυτή της «Ήλιος μπαχαρικά», Βασίλη Διαμαντόπουλου, ανακοίνωσε η εταιρεία με ανάρτησή της…

14 Φεβρουαρίου 2024

Loulis Food Ingredients: Δωρεά μίας (1) μοτοσυκλέτας στο τμήμα Τροχαίας Βόλου

Η Loulis Food Ingredients, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, δώρισε στο Τμήμα Τροχαίας Βόλου…

14 Φεβρουαρίου 2024

Τιμήθηκε

Πολύ σημαντική η συμβολή των «Φίλων του Νοσοκομείου» στην φροντίδα των νοσηλευόμενων. Για χρόνια οι…

14 Φεβρουαρίου 2024