Τοπικά

Συναντήσεις Λιούπη με τους Υφυπουργούς Εσωτερικών, Υγείας και Εργασίας

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης με τους Υφυπουργούς Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου για θέματα της Μαγνησίας, που άπτονται του χαρτοφυλακίου τους.

Στη συνάντηση με τον κ. Λιβάνιο συζητήθηκαν τα πάγια αιτήματα του Δήμου Σκοπέλου για τη δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες των μικροσυγκοινωνιών σε νησιωτικούς δήμους και τη δυνατότητα να χαρακτηρίζονται μικροί νησιωτικοί δήμοι οι έχοντες πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους και όχι έως 3.500 κατοίκους που ισχύει σήμερα. Η τροποποίηση, αν γίνει δεκτή, θα περιλαμβάνει πέντε μικρά ελληνικά νησιά, μεταξύ αυτών και την Σκόπελο. Ο κ. Λιβάνιος ήταν επιφυλακτικός ως προς το πρώτο ζήτημα και η απάντηση θα δοθεί στον Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση στις αρχές του 2021. Στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιγράφεται η κατηγοριοποίηση των νησιωτικών Δήμων και οι μεταβολές που θα γίνουν με κριτήρια πληθυσμιακά, γεωμορφολογικά, οικονομικής δραστηριότητας, βαθμού αστικοποίησης κλπ.

Ο κ. Λιούπης έθεσε στον Υφυπουργό και το ζήτημα της ένταξης στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ της πρότασης του Δήμου Νοτίου Πηλίου για κατασκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου και ο κ. Λιβάνιος διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες για την ένταξη των έργων, που θα συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.
Επίσης, τέθηκε το αίτημα του Δήμου Νοτίου Πηλίου για χρηματοδότηση του έργου επισκευής και αποκατάστασης του κτηρίου της Παραγωγικής Εταιρείας Μηλεών που θα στεγάσει το ΚΕΠ ΔΕ Μηλεών. Σύντομα το Υπουργείο θα απαντήσει και στη μερική χρηματοδότηση για τη νομιμοποίηση των 17 μικρών λιμένων του Δήμου Νοτίου Πηλίου από αίτημα στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ ύψους 1.400.000 ευρώ περίπου.

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, που αφορούν στο προσωπικό και τον τεχνολογικό εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο» και των Κέντρων Υγείας του νομού.
Τέλος, ο κ. Λιούπης στη συνάντηση με την κ. Μιχαηλίδου, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έθεσε υπόψη της το αίτημα του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγριάς, που στεγάζεται σε κτίριο της Παιδόπολης για παραχώρηση εκ μέρους του Υπουργείου της χρήσης του όμορου κτιρίου 7 που μέχρι 31/1/2020 χρησιμοποιούσε η ΕΛΕΠΑΠ και έκτοτε παραμένει κενό. Η παραχώρηση αυτού του κτιρίου θα λύσει τα προβλήματα της έλλειψης επαρκών χώρων για τη στέγαση των περίπου 30 μαθητών με αναπηρία και των 30 περίπου εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού άλλων ειδικοτήτων και θα επιτρέψει στο Ειδικό Σχολείο να λειτουργήσει εύρυθμα, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας που διανύουμε.

Η Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει άμεσα το θέμα, προκειμένου να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της Διεύθυνσης του σχολείου και να δοθεί η δυνατότητα για φιλοξενία όλων των μαθητών με αναπηρία με τους καλύτερους δυνατούς όρους.
Τέλος, συζητήθηκε το ζήτημα της εξεύρεσης πόρων για τη λειτουργία του Ορφανοτροφείου Βόλου, το οποίο δεν έχει λάβει καμία κρατική επιχορήγηση από το έτος 2012 και η κ. Μιχαηλίδου υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη στήριξή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το