Τοπικά

Συναντήσεις και επισκέψεις του υποψηφίου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Απόστολου Καναβού

Συνεχίζονται οι συναντήσεις που πραγματοποιεί ο υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, Απόστολος Καναβός, στα πλαίσια της ενημέρωσης για τα προβλήματα που απασχολούν τους φορείς, αλλά και την κοινωνία της Μαγνησίας, αλλά και για το πρόγραμμα και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπισή τους.
Πιο συγκεκριμένα, της Δευτέρα το βράδυ, ο υποψήφιος Βουλευτής είχε συνάντηση με το Προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε για τις θέσεις του γιατρών της Μαγνησίας σχετικά με ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, όπως η αέρια ρύπανση και το ενδεχόμενο εγκατάστασης του σταθμού μεταφόρτωση LNG εντός τους Παγασητικού κόλπου.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση για τα προβλήματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας των γιατρών, ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα, και σε ζητήματα όπως αυτό της λειτουργίας του οικογενειακού γιατρού, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην ανάγκη ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως και της αύξησης των δαπανών που το κεντρικό κράτος διαθέτει για τον τομέα της υγείας.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, η ενδεχόμενη αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία θα ερχόταν να λύσει πάρα πολλά από τα προβλήματα που η υγεία αντιμετωπίζει όπως η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας ή τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι γιατροί εργάζονται, ειδικά σε ότι αφορά τις εφημερίες.

Στη Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας
Σε πολύ θερμό κλίμα, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη, συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας, κ. Γιώργο Ντιζέ. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή μας, οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και υλικοτεχνικές υποδομές, καθώς και οι λύσεις σε αυτά τα προβλήματα.
Ειδικά στο θέμα των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό τονίστηκε ότι οι οργανικές θέσεις θα πρέπει να αυξηθούν σε ένα ποσοστό της τάξεως του είκοσι τοις εκατό, καθώς αφενός καταγράφεται σημαντική υστέρηση σε σχέση με τις υπόλοιπες Διευθύνσεις της Θεσσαλίας, ενώ αφετέρου η σημερινή κατάσταση δημιουργεί προβλήματα, σε ότι έχει να κάνει με την επαρκή αστυνόμευση της περιοχής μας.

Ο κ. Καναβός ευχήθηκε στον κ. Ντιζέ καλή επιτυχία στο έργο που πρόσφατα ανέλαβε, ενώ δεσμεύτηκε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκονται δίπλα στον Έλληνα Αστυνομικό στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει για την καλλιέργεια του απαραίτητου αισθήματος ασφαλείας στον Έλληνα πολίτη. Επίσης, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Αστυνομικό Μέγαρο, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους αστυνομικούς σε όλες τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης, αποδίδοντάς τους τα εύσημα για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν.

Τέλος,, την Τετάρτη ο κ. Καναβός επισκέφθηκε την περιοχή της Σούρπης, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να παρουσιάσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα σημαντικά ζητήματα που τους απασχολούν.
Σύμφωνα με τα όσα τόνισε κατά τις συνομιλίες που είχε “το ΠΑΣΟΚ παραμένει, διαχρονικά, σταθερά προσανατολισμένο στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της ελληνικής υπαίθρου, στην πρόοδο και την ανάπτυξη των ανθρώπων που παραμένουν πιστοί σε αυτή και δεν εγκαταλείπουν τις πατρογονικές τους εστίες. Δέσμευση μας, και στην νέα κοινοβουλευτική περίοδο είναι να διαμορφώσουμε από κοινού εκείνες τις συνθήκες που θα καταστήσουν εφικτή αυτή την πρόοδο, θα αποτρέπουν τους νέους ανθρώπους από το να εγκαταλείπουν την ελληνική περιφέρεια, θα βελτιώνουν το βιοτικό και μορφωτικό τους επίπεδο και θα απαντούν στα προβλήματα που η ελληνική ύπαιθρος αντιμετωπίζει. Περιοχές όπως η Σούρπη θα πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο, ώστε η αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, να επαναφέρει στους πολίτες της την αισιοδοξία για το μέλλον”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το