Τοπικά

Συναντήσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών στην Σκιάθο για τη νόσο αλτσχάιμερ

Στις 27 και 28 Ιουλίου του 2021, οι επαγγελματίες υγείας του Νέου Ειδικού Κέντρου Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας νόσου Αλτσχάιμερ & Συγγενών Διαταραχών Βόλου με μονάδες των ΟΤΑ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – Ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση», πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας και του Κέντρου Κοινότητας Σκιάθου.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη 27 Ιουλίου, η ομάδα του Προγράμματος Διασύνδεσης συναντήθηκε με την κοινωνική λειτουργό του Κέντρου Υγείας Σκιάθου κ. Αριστέα Σεβλιανού. Συζητήθηκαν οι στόχοι και οι υπηρεσίες του Προγράμματος Διασύνδεσης και οι επαγγελματίες δεσμεύτηκαν για μελλοντική συνεργασία.
Την Τετάρτη 28 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Κοινότητας Σκιάθου πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών του νησιού. Σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του Κέντρου Κοινότητας, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν από Νευρολόγο, Ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό για θέματα που αφορούν την Άνοια.
Το Νέο Ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης με μονάδες των ΟΤΑ παρέχει όλες τις υπηρεσίες τους ΔΩΡΕΑΝ και τηρεί όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας του Covid19.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις: Εύα Μπαχλαβά, νευρολόγο, Κωνσταντίνα Αποστολίνα, ψυχολόγο, Αίγλη Τσιαμασφύρη, κοινωνική λειτουργό, καθημερινά 09:00 – 13:00, Τοπάλη 7 – Ιάσονος, Βόλος – 4ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας 2421102323.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το