Τοπικά

Συναγερμός στον Βόλο για την εξαφάνιση δύο 13χρονων κοριτσιών

Αγωνία για δύο 13χρονες χθες το βράδυ στον Βόλο, που εξαφανίστηκαν από το σπίτι τους και αναζητούνταν από τους γονείς τους. Πρόκειται για δύο συμμαθήτριες της Α’ Γυμνασίου, που δεν επέστρεψαν στο σπίτι τους. Οι γονείς τους ανησύχησαν και αργά χθες το βράδυ απευθύνθηκαν στην Αστυνομία, δηλώνοντας την εξαφάνισή τους.
Συναγερμός σήμανε στον Βόλο για την εξαφάνιση των δύο ανήλικων κοριτσιών. Άμεση κινητοποίηση και από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Μάλιστα φέρονται να μην πήγαν ούτε σχολείο χθες. Η Αστυνομία άρχισε έρευνα για την εύρεσή τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορία, οι δύο συμμαθήτριες βρέθηκαν τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη, όπου φέρεται να ζει η γιαγιά της μιας εξ αυτών.
Οι δύο 13χρονες συμμαθήτριες, που είναι φίλες από παιδιά, έφυγαν νωρίς χθες το πρωί από τα σπίτια τους και δεν επέστρεψαν το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι γονείς τους. Όπως διαπιστώθηκε, τα δύο παιδιά δεν πήγαν καν στο σχολείο, οι γονείς δεν μπόρεσαν να τα εντοπίσουν και το βράδυ πήγαν στην Αστυνομία και δήλωσαν την εξαφάνισή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να πήγαν κρυφά στο σπίτι τους, δίχως να γίνουν αντιληπτές και πήραν χρήματα, προκειμένου να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη, είτε με το τραίνο είτε με το λεωφορείο.
Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία με τα πλήρη στοιχεία των κοριτσιών, προκειμένου να βοηθήσουν στον εντοπισμό τους. Κινητοποίηση για τον εντοπισμό των δύο κοριτσιών έγινε και αργά το βράδυ στο διαδίκτυο, με την ομάδα «Μαμάδες Βόλου εν δράσει» να δημοσιεύει φωτογραφίες και τα ονόματα των κοριτσιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού πρόκειται για τις Ευγενία Τ. και Αλίκη Τ.
Η Ευγενία έχει ύψος 1.60 μ., είναι αδύνατη, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε μαύρο φούτερ, μαύρο τζιν παντελόνι, μαύρα αθλητικά παπούτσια και γυαλιά μυωπίας.
Η Αλίκη έχει ύψος 1.65 μ., είναι αδύνατη, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε μαύρη ζακέτα, μαύρο τζιν παντελόνι και ασπρόμαυρα αθλητικά παπούτσια.
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία μπορεί να να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

H ανακοίνωση του “Χαμόγελου του Παιδιού”

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΕΥΓΕΝΙΑ Τ. 13 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΚΗ Τ. 13 ΕΤΩΝ

Στις 19 Μαΐου 2021 μεσημεριανές ώρες, εξαφανίστηκαν από το σπίτι τους στην περιοχή του Βόλου, οι ανήλικες Ευγενία Τ., 13 ετών, και Αλίκη Τ., 13 ετών,. Η ανήλικη Ευγενία T. έχει ύψος 1.60 μ., είναι αδύνατη, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια.

Φορούσε μαύρο φούτερ, μαύρο τζιν παντελόνι, μαύρα αθλητικά παπούτσια και γυαλιά μυωπίας. Η ανήλικη Αλίκη T. έχει ύψος 1.65 μ., είναι αδύνατη, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια.

Φορούσε μαύρη ζακέτα, μαύρο τζιν παντελόνι και ασπρόμαυρα αθλητικά παπούτσια.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Σε ενδεχόμενη εύρεση των ανήλικων θα ενημερωθείτε σχετικά με νέο Δελτίο Τύπου ώστε να αφαιρεθούν άμεσα οι αφίσες από όπου έχουν αναρτηθεί.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνει στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργάζεται επίσης με τα Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εύρεσή τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε ΚΑΘΕ παιδί που εξαφανίζεται στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο ΠΑΝΤΑ τον εντοπισμό και την επιστροφή κάθε παιδιού θύματος εξαφάνισης σε ασφαλές περιβάλλον.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το