Ελλάδα

Συναγερμός στο νοσοκομείο Κιλκίς για κρούσμα σε Αφγανή πρόσφυγα

Συναγερμό σήμανε στο νοσοκομείο Κιλκίς η επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού σε 29χρονη πρόσφυγα από το Αφγανιστάν που γέννησε την περασμένη εβδομάδα. Η γυναίκα νοσηλεύεται στη Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου, ενώ λήφθηκαν δείγματα από συνολικά 45 επαφές της και αναμένονται αποτελέσματα. Δεκαπέντε γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ έγινε απολύμανση χώρων του νοσοκομείου.

Η 29χρονη διέμενε, ευτυχώς, σε διαμέρισμα της πόλης και όχι στον καταυλισμό της Νέας Καβάλας Κιλκίς, όπου βρίσκονται περισσότεροι από 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες και θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη η ιχνηλάτηση των επαφών της και η απομόνωση πιθανών ύποπτων περιστατικών.

«Η γυναίκα γέννησε με καισαρική τομή την περασμένη εβδομάδα και έπειτα από μερικές μέρες εμφάνισε κάποια συμπτώματα που την κατέστησαν ύποπτο περιστατικό. Υποβλήθηκε στο τεστ και χθες (σ.σ. την Τετάρτη) βρέθηκε θετική. Η Μαιευτική Κλινική ανέστειλε τη λειτουργία της ως προς την υποδοχή νέων περιστατικών, αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύει δύο λεχώνες: την ίδια μαζί με το νεογνό της και μια άλλη γυναίκα, φυσικά σε άλλο θάλαμο», είπε στο ethnos.gr ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εργαζόμενων του νοσοκομείου, Αχιλλέας Καλεμκερίδης και πρόσθεσε: «Είναι το έκτο περιστατικό κορονοϊού στο Κιλκίς και το πρώτο σε νοσηλευόμενο ασθενή. Σε συνεννόηση με τον Δήμο Κιλκίς ήρθε το απόγευμα εξειδικευμένο συνεργείο και απολύμανε την Παιδιατρική Κλινική, το Χειρουργείο και άλλους χώρους».

Άλλα δέκα περιστατικά που θεωρούνται ύποπτα για COVID-19, νοσηλεύονται στο ειδικό Τμήμα Λοιμώξεων, που έχει διαμορφωθεί εδώ και δύο εβδομάδες στον χώρο της πρώην Ορθοπαιδικής Κλινικής, στο πλαίσιο του σχεδίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Στο προσωπικό του νοσοκομείου, που αριθμεί συνολικά 500 γιατρούς, νοσηλευτές και άλλες ειδικότητες, επικρατεί ανησυχία, εν αναμονή των αποτελεσμάτων στα 45 δείγματα που εστάλησαν για εξέταση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το