Κόσμος

Συναγερμός στη Βρετανία: Κυβερνοεπίθεση στα νοσοκομεία της χώρας

Θύματα επίθεσης έπεσαν τα λειτουργικά συστήματα βρετανικών νοσοκομείων, όπως αναφέρει η Telegraph, με το Reuters να κάνει λόγο για 16 «χτυπήματα».

Τα νοσοκομεία σε βόρειο, ανατολικό και δυτικό Μίντλαντς αλλά και στο Λονδίνο αναφέρουν πως δεν μπορούν να συνδεθούν, που σημαίνει πως σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει κανένας τρόπος λειτουργίας υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων.

«Είμαστε ενήμεροι για ένα περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και εργαζόμαστε σε μια απόκριση», δήλωσε εκπρόσωπος του NHS Digital, μιας διεύθυνσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας που ασχολείται με θέμα πληροφοριακής τεχνολογίας.

«Το νοσοκομείο μας έχει πέσει. Εχουμε μήνυμα που λέει πως οι υπολογιστές είναι υπό τον έλεγχο χακερς που ζητούν λύτρα. Τώρα όλα έχουν χαθεί», είπε ένας γιατρός.

Ενας άλλος έγραψε στο Twitter: «Συντονισμένη επίθεση χάκερς σήμερα. Το νοσοκομείο “έπεσε”. Ευχαριστούμε που διακόπτετε την φροντίδα ασθενών και διακινδυνεύεται ζωές. Ηλίθιοι».

Τα νοσοκομεία του Μπλάκπουλ ανέφεραν: «Τα συστήματα των υπολογιστών μας αντιμετωπίζουν προβλήματα και εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε λύση. Θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό».

Πηγή του NHS δήλωσε στην Evening Standard ότι η επίθεση «φαίνεται να κλιμακώνεται» με περισσότερα περιστατικά νοσοκομείων σε όλη τη Βρετανία που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο λειτουργικό τους σύστημα.

Στο νοσοκομείο Lister στο Στίβενεϊτζ, τόσο το τηλεφωνικό όσο και το ηλεκτρονικό σύστημα έχει απενεργοποιηθεί σε μια προσπάθεια να αποτραπεί οι επίθεση.

Πηγή: iefimerida

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το