Χωρίς κατηγορία

Συναγερμός στη Φθιώτιδα για εγκλωβισμένους σε σπίτια και αυτοκίνητα

Mε ιδιαίτερη σφοδρότητα η κακοκαιρία Ιανός χτύπησε τις δυτικές περιοχές της Λαμίας στα όρια με τον δήμο Μακρακώμης και τον δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου. Η Πυροσβεστική τρέχει σε διάφορα σημεία, προκειμένου να απεγκλωβίσει ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί είτε στους δρόμους είτε στα σπίτια τους εξαιτίας του Ιανού, που επελαύνει από το βράδυ της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα δεκάδες είναι οι κλήσεις στο «199» για απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους στην αρχή του Λιανοκλαδίου, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολίτες με κινητικά προβλήματα. Ένας εξ αυτών με μέριμνα του ΕΚΑΒ θα διακομιστεί στο νοσοκομείο Λαμίας, καθώς το σπίτι του πλημμύρισε και διεσώθη από τους πυροσβέστες. Άλλοι πάλι θα μεταφερθούν στο Δημαρχείο Λαμίας αφού το σπίτι τους πλημμύρισε.

Δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι λόγω της κακοκαιρίας Ιανός
Την ίδια στιγμή, δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητα επί της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου, με την κυκλοφορία να έχει διακοπεί από τις 14:50’ στη διασταύρωση με τα Λουτρά Υπάτης. Οχήματα έχουν μείνει στο δρόμο εγκλωβισμένα από τα νερά τόσο στον δρόμο από Λουτρά Υπάτης προς το εθνικό δίκτυο (είναι κλειστός και ο δρόμος από Μεξιάτες), όσο και επί της εθνικής οδού. Χαρακτηριστικά τα νερά από τους χείμαρρους που καταλήγουν στο Σπερχειό, όπως το Γραμμενόρεμα και το ρέμα της Στίρφακας, έχουν φέρει στο οδόστρωμα πάνω από μισό μέτρο νερό.

Με εξαίρεση τα πυροσβεστικά οχήματα και αυτά της Πολιτικής Προστασίας απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε άλλου οχήματος. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κώστα Λαγουβάρδο, μέχρι αυτή την ώρα έχουν πέσει 70 χιλιοστά νερού και μέχρι το βράδυ θα έχουν πέσει τουλάχιστον 100 χιλιοστά νερού.

Χείμαρρος παρέσυρε άτομο και τον έσωσε ο χειριστής με το μηχάνημα
Η εθνική οδός Λαμίας – Καρπενησίου, σύμφωνα με το lamiareport.gr έχει γίνει ποτάμι και υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε αυτοκίνητα, καθώς επίσης και σε επαρχιακούς δρόμους της περιοχής Λιανοκλαδίου και προς τα Λουτρά Υπάτης.
Μέσα στο χωριό Ζηλευτό πλημμύρισαν σπίτια, ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν άνθρωπο, ο οποίος σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία του χειριστή μηχανήματος που κατάφερε να τον συγκρατήσει, βάζοντας μπροστά τον κουβά από την μπουλντόζα. Στο Ζηλευτό, επίσης, ένα τζιπάκι παρασύρθηκε και σφηνώθηκε κάτω από μια γέφυρα ενώ τα νερά έχουν μπει σε πολλές αυλές και σπίτια.

lianokladiki

Διεκόπη η σύνδεση Λαμίας-Καρπενησίου
Μπροστά σε αξεπέραστα προβλήματα βρίσκεται η Πυροσβεστική, η Αστυνομία αλλά και η Πολιτική Προστασία στη Φθιώτιδα, αφού η έντονη βροχόπτωση που κρατά περισσότερο από δύο ώρες έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πολλά χωριά 10 και 12 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας. Ρέματα που υπερχείλισαν, έχουν κουβαλήσει φερτά υλικά και νερά μέσα σε κατοικημένες περιοχές σε αρκετά χωριά, ενώ χωματουργικά μηχανήματα των δήμων αλλά και της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να εκτρέψουν τα νερά έξω από κατοικημένες περιοχές.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το