Ελλάδα

«Συναγερμός» για το συλλαλητήριο – 2.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην αστυνομία, για τα δρακόντεια μέτρα που θα ληφθούν, προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια στο συλλαλητήριο της Κυριακής κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα.
Εκατοντάδες πούλμαν αναμένεται να μεταφέρουν κόσμο στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα, για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στις 2 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενώ «συναγερμός» έχει σημάνει στην αστυνομία και για το γεγονός ότι αντιεξουσιαστές έχουν δώσει ραντεβού μία ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια, για αντισυγκέντρωση.
Τα πλάνα της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπουν ότι θα επιστρατευθούν συνολικά έως και 2.000 αστυνομικοί, ενώ θα χρησιμοποιηθούν drone της αστυνομίας και ελικόπτερα, που θα μεταδίδουν εικόνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ώστε να υπάρχει πλήρης καταγραφή της κατάστασης που θα επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να δημιουργηθούν «φραγμοί» με κλούβες των ΜΑΤ, προκειμένου να μην υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στους μετέχοντες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και εκείνους που θα κάνουν αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια.
Οσο για τα πούλμαν, από τα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας θα τα συνοδεύουν περιπολικά. Εκείνα που θα ξεκινήσουν από τη νότια Ελλάδα θα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές στον σταθμό του μετρό Συγγρού- Φιξ και εκείνα από τη βόρεια Ελλάδα, στην Κατεχάκη. Από εκεί, τα λεωφορεία θα πάνε να σταθμεύσουν στο ΟΑΚΑ, το Μπάντμιντον και το ΣΕΦ. Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα κλείσει, ενώ δεν έχει αποφασιστεί αν το ίδιο μέτρο θα ληφθεί και για άλλους σταθμούς.

Πηγή: iefimerida.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συναγερμός στη Γερμανία: Απειλή για βόμβα σε σιδηροδρομικό σταθμό

Συναγερμός σήμανε στη Γερμανία μετά από τηλεφώνημά για βόμβα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μπίλεφελντ. Τα…

25 Δεκεμβρίου 2023

Ευχαριστήριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου προς το Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου

Ο Διευθυντής του 5 ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, κ. Φίλιππος Σπανοδήμος, και ο Σύλλογος Διδασκόντων,…

25 Δεκεμβρίου 2023

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο νους μας στρέφεται στους εν πολέμω αδελφούς μας» – Λαμπρά τα Χριστούγεννα στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Εκκλησία της Δημητριάδος γιόρτασε και φέτος την μεγίστη εορτή των…

25 Δεκεμβρίου 2023

Ψάλτης ο 78χρονος που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Πήγαινε στην εκκλησία

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, ανήμερα Χριστούγεννα, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, έξω…

25 Δεκεμβρίου 2023

ΛΑΣ Θεσσαλίας “Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια – Να καταργηθούν όλα τα διόδια και οι συμβάσεις παραχώρησης των δρόμων στους επιχειρηματικούς ομίλους”

Η ΛΑΣ Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Απο την 1η Ιανουαρίου 2024, έρχονται νέες αυξήσεις…

25 Δεκεμβρίου 2023

Βασίλης Καρράς: Η τεράστια συναυλία του στη Βουλγαρία που έσπασε «ρεκόρ Γκίνες»

Μία από τις πιο πετυχημένες συναυλίες στην ιστορία του ευρωπαϊκού τραγουδιού είχε πραγματοποιήσει το 2017…

25 Δεκεμβρίου 2023