Τοπικά

Συμβολικός αποκλεισμός της θαλάσσιας περιοχής στα Πευκάκια από την Πρωτοβουλία Πολιτών

Με το συμβολικό αποκλεισμό, της θαλάσσιας περιοχής στα Πευκάκια, μια από τις περιοχές που έχουν ανακοινωθεί ως σημείο χωροθέτησης, ολοκληρώθηκε η συμβολική βαρκάδα ενάντια από τη Συντονιστική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας Πολιτών ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ – ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ S.O.S. στην κατασκευή και λειτουργία, μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου FSRU .

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:
Η εκδήλωση οργανώθηκε εκτάκτως ως απάντηση, στην έναρξη της διαδικασίας πρόσκλησης επενδυτών, που ανακοινώθηκε, απο την ενδιαφερόμενη εταιρεία.
Τα σκάφη αναχώρησαν από το λιμάνι του Βόλου, έχοντας υψώσει μαύρες σημαίες για να διαμαρτυρηθούν για τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση της μονάδας LNG στον περίκλειστο και αβαθή κόλπο του Παγασητικού, με τους συμμετέχοντες να τονίζουν ότι το τουριστικό προϊόν της Μαγνησίας που αποτελεί σημαντικό στήριγμα της τοπικής οικονομίας, θα πληγεί ανεπανόρθωτα από τις επιπτώσεις της υλοποίησης και λειτουργίας της εγκατάστασης.
Κατά τη διάρκεια της πορείας των σκαφών μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών ,,παρακολουθούσαν από το λιμενοβραχίωνα το συμβολικό αποκλεισμό της περιοχής.
Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι οι επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού, ενώνουν τη φωνή τους με την κοινωνία της Μαγνησίας και απαιτούν, Επενδύσεις για τον Τουρισμό – OXI LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ.
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας Πολιτών-ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ, με τη συνεργασία και συμμετοχή σκαφών των φορέων που στηρίζουν το Θαλάσσιο Τουρισμό της Μαγνησίας, του Σωματείου Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών ¨ΑΡΓΩ¨ , του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης ¨ ΙΟΒΑΘ¨, εκπ/κών σκαφών του Ναυτικού Ομίλου Βόλου ¨ΝΟΒ¨ και της σχολής ¨Ηimera sailing school¨.
Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων εξέφρασαν την ευχή, να επανεκτιμηθεί ο σχεδιασμός κατασκευής της μονάδας με χωροθέτηση αυτή την φορά ΕΚΤΟΣ του Παγασητικού, σε ανοιχτή θάλασσα, όπως απαιτείται για τέτοιες εγκαταστάσεις και την απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.
Η Συντονιστική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας Πολιτών, ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το