Τοπικά

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες

Απλήρωτοι πέντε μήνες είναι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας συγκάλεσε προχθές το βράδυ στα γραφεία του συλλόγου σύσκεψη γι’ αυτό το θέμα και αποφασίστηκε να αναδειχθεί το πρόβλημα μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ.
Βέβαια στη συνάντηση δεν παρευρέθηκαν πολλοί συμβεβλημένοι γιατροί κάτι που σχολιάστηκε από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμη Τσάμη, ο οποίος τόνισε ότι οι γιατροί έχουν επιλέξει τη μοναχική πορεία, αν και τα ζητήματα είναι πολλά.
Το κύριο πρόβλημα των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών είναι η μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή τους. Ενδεικτικά, όπως τόνισε ο κ. Τσάμης οι γιατροί τόσο οι κλινικοί όσο και οι εργαστηριακοί έχουν να πληρωθούν για επισκέψεις και πράξεις προς τους ασφαλισμένους εδώ και πέντε μήνες. Κάποιοι γιατροί πληρώθηκαν για το Μάρτιο, αλλά όχι όλοι, ενώ για κάποιους ζητήθηκε η φορολογική ενημερότητα για να πληρωθούν για τα οφειλόμενα από το μήνα Απρίλιο. Ωστόσο το αποτέλεσμα είναι πως οι γιατροί έχουν να πληρωθούν εδώ και πέντε μήνες, όταν άλλοι πάροχοι υγείας πληρώνονται λίγο πιο τακτικά. Εμείς αποφασίσαμε να αναδείξουμε το πρόβλημα της μη τακτικής μας πληρωμής και των οικονομικών ζητημάτων που προκύπτουν για τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς.
Στη Μαγνησία οι κλινικοί συμβεβλημένοι γιατροί είναι 120 και οι εργαστηριακοί γιατροί 60. Έτσι το 40% των γιατρών του ιδιωτικού τομέα που είναι εγγεγραμμένοι στον Ιατρικό Σύλλογος Μαγνησίας έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, ενώ μέχρι στιγμής ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν αποχωρήσει.
Στην προχθεσινή συνάντηση στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας συζητήθηκε και το θέμα των αλλαγών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπου ο κ. Τσάμης ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για το γιατρό της γειτονιάς ως θεσμό. Ο Βόλος έχει επιλεγεί από το υπουργείο Υγείας ως πόλη για την εφαρμογή του θεσμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το