Τοπικά

Σύμβαση με τα τρία ταμεία των στρατιωτικών προσανατολίζονται να υπογράψουν οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας

Για υπογραφή σύμβασης με τα τρία ταμεία των στρατιωτικών Στρατού, Αεροπορίας και Λιμενικού προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας και το θέμα θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το βράδυ, ενώ θα συζητηθεί και το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα αναλώσιμα υλικά και τη μη εξόφληση από τον ΕΟΠΥΥ.
Οι φαρμακοποιοί θα προχωρήσουν πιθανότατα σε σύμβαση με τα ταμεία των στρατιωτικών γνωρίζοντας ότι μπορεί να εξοφλούνται ακόμη και μετά από ένα εξάμηνο. Ωστόσο κάνουν αυτή την κίνηση, καθώς ήδη υπάρχουν άλλοι φαρμακοποιοί οι οποίοι έκαναν ατομικές συμβάσεις.

Μέχρι και τώρα οι στρατιωτικοί πληρώνουν όλο το ποσό για την αγορά φαρμάκων και ακολούθως λαμβάνουν τα χρήματα από τα ταμεία τους.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης επισήμανε πως «θα πραγματοποιήσουμε την ερχόμενη Τρίτη γενική συνέλευση, όπου θα συζητηθεί και το ζήτημα της υπογραφής σύμβασης με τα τρία ταμεία των στρατιωτικών. Το θέμα θα τεθεί και η διάθεση είναι να γίνει ένα βήμα προς τη σύμβαση, αφού ήδη μεμονωμένα κάποιοι φαρμακοποιοί έκαναν ατομικές συμβάσεις με τα ταμεία των στρατιωτικών. Αυτό που ξέρουμε, είναι πως η εξόφληση από αυτά τα ταμεία είναι μετά από ένα εξάμηνο. Με τη σύμβαση θα καλύπτονται τόσο οι εν ενεργεία όσο και οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί».

Ο κ. Ματσιόλης επισήμανε πως στη γενική συνέλευση θα συζητηθεί και το ζήτημα της μη εξόφλησης των αναλώσιμων υλικών που χορηγούνται σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού με προβλήματα υγείας. Φτάσαμε στον Ιούλιο και ακόμη δεν έχουμε εξοφληθεί ούτε για τον Ιανουάριο».
Οι φαρμακοποιοί είναι αγανακτισμένοι, ενώ πανελλαδικά σε άλλους συλλόγους υπάρχει η σκέψη ακόμη και για καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ αναφορικά με τη χορήγηση των αναλώσιμων υλικών. Άλλωστε από την 1η Ιανουαρίου οι ίδιοι δέχτηκαν να λαμβάνουν οι ασθενείς τα υλικά χωρίς να πληρώνουν στα φαρμακεία και στη συνέχεια να πληρώνονται οι φαρμακοποιοί από τον ΕΟΠΥΥ, ένα σύστημα από το οποίο μέχρι στιγμής έχουν βγει ζημιωμένοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το