Τοπικά

Σύμβαση γιατρού με πέντε ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου για παροχή ιατρικής φροντίδας σε ηλικιωμένους ασθενείς

Υπογράφηκε χθες μεταξύ του δημάρχου Βόλου και γιατρού Γενικής Ιατρικής η σύμβαση μίσθωσης έργου για την παροχή ιατρικής φροντίδας σε ηλικιωμένους. Σκοπός του έργου είναι η παροχή ιατρικής φροντίδας στους ηλικιωμένους ασθενείς των ιατρείων των ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα των τεσσάρων ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Ν. Ιωνίας, καθώς και του ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου στον Βόλο.

Η συνολική διάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών ορίζεται στις 70 ώρες τον μήνα. Η διάρκεια της σύμβασης ορίστηκε έως τις 19 Μαΐου του 2021.
Ειδικότερα ο γιατρός θα παρέχει τις υπηρεσίες του τις παρακάτω ημέρες και ώρες:
Δευτέρα: Κεντρικό ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας (Καισαρείας) 08:00 π.μ. – 09:30 π.μ. ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου 12:30 – 14:30.
Τρίτη: Κεντρικό ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας (Καισαρείας) 08:00 π.μ. – 09:30 π.μ. ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας (Μυτιλήνης) 12:30 – 14:30.
Τετάρτη: ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας (Τσιγάντε) 08:00 π.μ. – 09:30 π.μ. ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου 12:30 – 14:30.
Πέμπτη: Κεντρικό ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας (Καισαρείας) 08:00 π.μ. – 10:00 π.μ. ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας (Μυτιλήνης) 12:30 – 14:30.
Παρασκευή: ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας (Τσιγάντε) 08:00 π.μ. – 09:30 π.μ. ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου 12:30 – 14:00.

Νέος ανελκυστήρας για το πάρκιν Φιλελλήνων
Τη μελέτη του έργου για την κατασκευή νέου ανελκυστήρα στο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων επί των οδών Φιλελλήνων – Δημητριάδος, ενέκρινε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή. Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του ανέρχεται σε 225.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και η χρηματοδότηση θα γίνει από τα τακτικά έσοδα του Δήμου. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, ο νέος ανελκυστήρας θα εξυπηρετεί συμπληρωματικά τη λειτουργία των δύο υπαρχόντων απευθείας στο δώμα. Ο φορέας θα είναι μεταλλικός σύμφωνα με τα σχέδια ενώ θα τοποθετηθούν υαλοπίνακες πολυεπίπεδοι και διάφανοι. Το ωφέλιμο φορτίο θα είναι 630 κιλά και θα χωρά οχτώ άτομα. Η εκτέλεση του έργου θα γίνει με δημόσιο διαγωνισμό.

Ενδοδικαστική επίλυση με εταιρεία
Mε ενδοδικαστική συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς από αγωγή που άσκησε τεχνική εταιρεία θα χειριστεί την υπόθεση ο Δήμος Βόλου. Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου αποφασίστηκε να προβεί σε ενδοδικαστική συμβιβαστική επίλυση σε συμβούλιο της διαφοράς από την αγωγή. Σημειώνεται ότι η τεχνική εταιρεία άσκησε αγωγή κατά του Ο.Τ.Α. Δήμου Βόλου και η συζήτηση της οποίας εκκρεμεί στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση αναγνωρίζεται η οφειλή της ενάγουσας εταιρείας που ανέρχεται στο ποσό των 6.082,2 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Με πρόσφατη απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή έδωσε εντολή σε έμμισθο δικηγόρο του Δήμου να παρασταθεί στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας (σε συμβούλιο) και να δηλώσει τη συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς.
Επίσης η Οικονομική Επιτροπή έδωσε εντολή σε έμμισθη δικηγόρο του Δήμου και για συμβιβαστική επίλυση και για οφειλές 11.096,76 και 1.666,56 ευρώ σε ανάλογη περίπτωση, μετά από αγωγή που ασκήθηκε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το