Τοπικά

Συμβάσεις με ιδιώτες για τον καθαρισμό νεκροταφείων – Αδυναμία εκτέλεσης με ίδια μέσα από τον Δήμο Ν.Πηλίου

Συμβάσεις με ιδιώτες πρέπει να υπογράψει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου για υπηρεσίες, καθώς αδυνατεί να εκτελέσει εργασίες καθαρισμού των νεκροταφείων, αποψίλωσης και κοπής χόρτων με ίδια μέσα. Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο διαπίστωσε την αδυναμία εκτέλεσης με ίδια μηχανικά μέσα των εργασιών καθαρισμού των νεκροταφείων και ενέκρινε την εκτέλεση των εργασιών, μέσω υπογραφής συμβάσεων με ιδιώτες.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου υπάρχουν συνολικά 27 νεκροταφεία και τα περισσότερα (δέκα) βρίσκονται στη Δημοτική Ενότητα Μηλεών. Ωστόσο ο μηχανολογικός εξοπλισμός δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών, όπως επίσης και το υπάρχον προσωπικό του Δήμου.
Συμβάσεις με ιδιώτες θα κληθεί να υπογράψει και για τις εργασίες καθαριότητας κοινόχρηστων χώρων, καθώς προσωπικό και εξοπλισμός δεν επαρκούν για να καλύψουν τη συνολική έκταση 370 km2 του Δήμου Ν. Πηλίου. Σημειώνεται ότι στον Δήμο περιλαμβάνονται 52 διάσπαρτοι οικισμοί με πλήθος κοινόχρηστων χώρων, όπως πλατείες.
Τέλος, η υπογραφή συμβάσεων με ιδιώτες είναι αναγκαία και για τις εργασίες αποψίλωσης και κοπής ξερών χόρτων σε δημοτικές οδούς. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος δεν μπορεί να προβεί στην πρόσληψη προσωπικού, λόγω αναστολής των προσλήψεων με τις διατάξεις του Ν. 3833/2010 και ακόμη δεν γνωρίζει αν θα αποκτήσει το κατάλληλο προσωπικό με άλλες εργασιακές σχέσεις μέσω προγραμμάτων.

Ανάλογη απόφαση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο και για τις εργασίες κλαδέματος και κοπής δέντρων, καθώς όλες οι απαιτούμενες ενέργειες (κοπή, κλάδεμα) έχουν χρονικό περιθώριο, αφού η καταλληλότερη εποχή είναι λίγο πριν την έναρξη της βλαστικής δραστηριότητας. Δεδομένης της έλλειψης εξειδικευμένου εργατοτεχνικού προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδοχής (όπως το καλαθοφόρο όχημα), το υπάρχον προσωπικό δεν μπορεί να αναλάβει τις εργασίες κλαδέματος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου ενέκρινε επίσης την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στη θέση «Ράχη». Πρόκειται για ισόγειο κτίσμα εμβαδού 28,31 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 16,6 και 6 τ.μ. που βρίσκεται στην κοινότητα Αγ. Γεωργίου Νηλείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το