Τοπικά

Συμβάσεις για έργα στη Μαγνησία 8,5 εκ. ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Κώστας Αγοραστός

Συμβάσεις συνολικού ύψους 8,5 εκ. ευρώ υπέγραψε σήμερα στον Βόλο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το μεγαλύτερο ποσό αφορά έργα στη Σκόπελο για ύδρευση και αποχέτευση. Ειδικότερα η Περιφέρεια Θεσσαλίας υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Σκοπέλου για το έργο αποχέτευσης Λουτρακίου, ύψους 4.902.800 ευρώ και το έργο αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων στο Κλήμα ύψους 1,5 εκ. ευρώ. Επίσης, υπογράφηκε η σύμβαση 108.00 ευρώ για τον αγωγό ύδρευσης στον Στάφυλο.
Ακόμη, υπογράφηκε σύμβαση 1,8 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο Ζαγοράς Τσαγκαράδα και συγκεκριμένα στο τμήμα Ανεμούτσας, Ανηλίου, Ζαγοράς, Ξουριχτίου, σύμβαση για έργα συντηρήσεων 55.000 ευρώ σε Πτελεό και Σούρπη αλλά και για το Σχέδιο Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλων Επιχειρήσεων που υλοποιείται για πρώτη φορά. Το σχέδιο αφορά τη Θεσσαλία και περιλαμβάνει 13 μεγάλες επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι έξι βρίσκονται στη Μαγνησία και οι υπόλοιπες στους άλλους τρεις νομούς. Το κόστος για το σχέδιο ανέρχεται σε 60.000 ευρώ, εκπονείται από την Περιφερειακή Ενότητ α Μαγνησίας και θα προβλέπει την αντιμετώπιση τεχνολογικών ατυχημάτων. Μάλιστα οι ενέργειες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το Σχέδιο Αντιμετώπισης ξεκίνησαν πριν καν εκδοθεί υπουργική οδηγία, σύμφωνα με την οποία όλεςς οι περιφέρειες πρέπει να το εκπονήσουν.

Κατά τη σημερινή του παρουσία στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις που έχει αναλάβει η Περιφέρεια με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας στον Βόλο και στον νομό γενικότερα. Μίλησε ενδεικτικά για την οφλακτομετρία, για το σχέδιο εντοπισμού των οσμών, για τους μετρητές που μετρούν τα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα, για τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Περιφέρεια, για τη συνεργασία με τον «Δημόκριτο» για τις μετρήσεις αλλά και για την ενίσχυση των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης μίλησε και για την πανδημία υπογραμμίζοντας ότι ο εχθρός του κορωνοϊού είναι η τήρηση των μέτρων. «Σε αυτό τον πόλεμο με την πανδημία, το μοναδικό όπλο μέχρι τον εμβολιασμό είναι οι μάσκες, η προσωπική υγειινή και οι αποστάσεις. Με ανησυχεί η πανδημία και ζήτησα περισσότερα εμβόλια στη Θεσσαλία . Αλλά όσο περισσότερο φυλαγόμαστε, τόσο περισσότερες ελευθερίες θα έχουμε». Σημείωσε ακόμη ότι η περιφέρεια υλοποιεί χιλιάδες rapid tests. «Τα νοσοκομεία δέχονται πίεση αλλά ακόμη αντέχουν. Το ξέρω ότι υπάρχει αδημονία των παιδιών να πάνε σχολείο, των ανθρώπων να δουλέψουν, να συναντηθούν. Υπάρχει κόπωση αλλά πρέπει να φυλαγόμαστε» πρόσθεσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το