ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πυρκαγιά σε ιστιοφόρο στην Αίγινα

Ελλάδα

Τοπικά

Συμβάσεις για έργα 4,5 εκ. ευρώ στη Μαγνησία υπέγραψε ο Κ. Αγοραστός

Συμβάσεις έργων για τη Μαγνησίας προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στον Βόλο. Οι συμβάσεις αφορούν έργα  όπως την ανακατασκευή του δρόμου Βόλος- Φάρσαλα, τη γεωτεχνική μελέτη για το Πήλιο και τις αποκαταστάσεις ζημιών από τη θεομηνία στο Πήλιο.
«Υπογράψαμε σήμερα συμβάσεις έργων γιατί τα έργα είναι αυτά που λένε την αλήθεια. Πρόκειται για έργα ουσίας» δήλωσε ο κ.Αγοραστός μετά την υπογραφή των συμβάσεων.

Το πρώτο έργο αφορά τη συντήρηση του δρόμου από Βόλο προς Φάρσαλα 1,8 εκ. ευρώ. Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι τον δρόμο τον συντηρεί και τον ανακατασκευάζει η περιφέρεια στο σύνολό του με ένα έργο περίπου 8 εκ. ευρώ. Επίσης θα συντηρηθεί ο δρόμος από Βόλο προς το Βελεστίνο με έργο προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ. Παράλληλα ολοκληρώθηκε και ο ηλεκτροφωτισμός με λαμπτήρες led, από το 304 ΠΕΒ προς Βόλο, ενώ οι εργασίες τώρα αφορούν το κομμάτι Βόλος – 304 ΠΕΒ, που θα «κουμπώσει» στην υπάρχουσα εργολαβία, όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός, προσθέτοντας ότι η εργολαβία έχει καθυστερήσει με ευθύνη του αναδόχου., αλλά κοντεύει να τελειώσει.

Ο κ. Αγοραστός ανέφερε πως μετά την περιπέτεια που είχε η μελέτη που γίνεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για τον εντοπισμό των γεωτεχνικών σημείων του Πηλίου, σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση κόστους 250.000 €. Ο περιφερειάρχης δήλωσε πως οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι παρεμβάσεις ουσίας, με τεχνικές προδιαγραφές, για να μην παρουσιάζονται προβλήματα. «Μελέτες δεν υπήρχαν, τις κάνουμε, γιατί οι πράξεις είναι που μετρούν και τα έργα αυτά που λένε πάντα την πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πως μετά τις θεομηνίες υπήρχαν προβλήματα αλλά έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία σε όλο το Πήλιο, δεδομένου των μεγάλων εκτάσεων, της γραφειοκρατικής διαδικασίας, του δαιδαλώδους νομικού πλαισίου και όλης αυτής της διαδικασίας που υπάρχει στο ελληνικό δημόσιο για την κατασκευή των έργων.
«Τώρα πηγαίνουμε με δυο εργολαβίες για το οδικό δίκτυο στο βόρειο και το νότιο μέρος του Πηλίου (Ζαγορά –Τσαγκαράδα –Μηλιές κά). Οι παρεμβάσεις γίνονται με δύο εργολαβίες κόστους 600.000 ευρώ»

Επίσης εγκρίθηκε η εργολαβία για τον καθαρισμό των χόρτων. «Θα αναρωτηθούν γιατί τέτοια εποχή προχωράμε σε καθαρισμό χόρτων, αλλά είναι κάτι που χρειάζεται κάθε εποχή καθώς τα χόρτα που μπαίνουν στους δρόμους καθίστανται επικίνδυνα για την ασφάλεια των μετακινήσεων. Επίσης λόγω των βροχοπτώσεων υπήρχε επαναβλάστηση» δήλωσε ο κ. Αγοραστός.
Χαρακτήρισε τα έργα ως έργα ουσίας και τόνισε: «Με έργα ουσίας δίνουμε χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία και ταυτόχρονα συντηρούμε θέσεις εργασίας . Είμαστε μια αντίσταση απέναντι στην κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και προσπαθούμε με κινήσεις που φέρνουν θέσεις εργασίας και χρήμα, να δώσουμε μια καλύτερη εικόνα της Θεσσαλίας, που αλλάζει καθημερινά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το