Τοπικά

Συμβάσεις έργων 3,3 εκ. ευρώ υπέγραψε σήμερα στον Βόλο ο Κώστας Αγοραστός

Στην υπογραφή τεσσάρων συμβάσεων 3.320.000 ευρώ για έργα που θα γίνουν σε Αλμυρό, Ζαγορά, Βόλο και Σκιάθο, προχώρησε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίσς. Ο ίδιος τα χαρακτήρισε έργα ουσίας, που αφορούν τις επιθυμίες των ανθρώπων και στοχεύουν στην ασφάλεια των πολιτών, ενώ παράλληλα κινούν την τοπική οικονομία δημιουργώντας θέσεις εργασίας.  “Μόνο με τα έργα έρχονται θέσεις εργασίας και κοινωνική ισορροπία και συνοχή” επισήμανε ο κ. Αγοραστός.

Η πρώτη σύμβαση 2  εκ. ευρώ αφορά τη συντήρηση των δρόμων στον Δήμο Αλμυρού.  Σε επιλεγμένα σημεία, σε χωριά και γύρω από τον Δήμο Αλμυρού θα συντηρηθούν οι δρόμοι.
Η δεύτερη αφορά τον καθαρισμό των ρεμάτων, και ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.  Στο σύνολο των ρεμάτων που θα καθαριστούν περιλαμβάνεται μέρος του Κραυσίδωνα, του Ξηριά, του Αναύρου ενώ η επιλογή των ρεμάτων έγινε από την υπηρεσία ανάλογα με την αναγκαιότητα και την επικινδυνότητα. “Δεν καθαρίζουμε μόνο αυτά.  Έχουμε καθαρίσει ρέματα 60 χλμ και στους πέντε δήμους” πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Η τρίτη σύμβαση είναι η κατασκευή της γέφυρας στη Ζαγορά, προϋπολογισμού 740.000 ευρώ. Το έργο είχε δημοπρατηθεί στο παρελθόν αλλά ο εργολάβος αδυνατούσε να εκπληρώσει την κατασκευή της.  Έγινε μελέτη και ακολούθησε η προκήρυξη για την ανάδειξη νέου εργολάβου.


Αθλητικό ήταν το τέταρτο έργο που υπέγραψε σήμερα ο κ. Αγοραστός και αφορούσε εργολαβία 80.000 ευρώ για το γήπεδο μπάσκετ στη Σκιάθο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:
“Υπάρχει δυναμική στη Σκιάθο και ασχολούνται με το μπάσκετ.  Μετά την κατασκευή του κλειστού γηπέδου, δεν έγινε συντήρησή του και η Περιφέρεια προχωρά στην κατασκευή του παρκέ, στην εγκατάσταση συστήματος ψύξης-θέρμανσης και στην αύξηση του αριθμού των κερκίδων. Σε μια δύσκολη περίοδο εμείς δεν σταματάμε γιατί αυτή η περίοδος είναι δύσκολη.

Ερωτηθείς για τον δρόμο που ο οδηγεί στο ίδρυμα “Άσπρες Πεταλούδες” και πλημμυρίζει κάθε φορά που υπάρχει έντονη βροχόπτωση ο κ. Αγοραστός απάντησε.
“Δεν αποκόπτεται, υπάρχει προσβασιμότητα από άλλο σημείο. Πρόκειται για ιρλανδική διάβαση και υπάρχει ο κίνδυνος να μην γίνεται η μετακίνηση όταν θα έχει νερό.  Πρόκειται για έργο του Δήμου καθώς βρίσκεται στον δημοτικό ιστό.  Είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε λύσεις αλλά πρέπει να διαθέτουμε και τα κατάλληλα εργαλεία για να το κάνουμε”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το