Ελλάδα

Συμπλοκές αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στον ΗΣΑΠ στο Μαρούσι

Συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι. Τα επεισόδια έγιναν στον πεζόδρομο της οδού Ερμού μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών. Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο της Τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Διονύσου, γράφοντας συνθήματα στο εξωτερικό του και στις πόρτες της εισόδου, ενώ έσπασαν και ένα ταχυφαγείο. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τους αντιεξουσιαστές στον σταθμό του ΗΣΑΠ και εκείνοι -έπειτα από κάποια ώρα- επιβιβάστηκαν σε τρένο και απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κουβέλου
Αντιεξουσιαστές επιχείρησαν να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κουβέλου, η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Διονύσου και Σόλωνος, στο Μαρούσι το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανήρτησαν στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι αντιεξουσιαστές, καλούν επίσης σε συγκέντρωση υπεράσπισης και αλληλεγγύης στη συμβολή των οδών Διονύσου και Θησέως στο Μαρούσι.
Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω κτίριο είχε εκκενωθεί από αστυνομικές δυνάμεις την Τρίτη, ενώ τελούσε υπό κατάληψη από το 2010. Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να αποτρέψουν την επανακατάληψη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το