Τοπικά

Συμπαραστέκονται στον αγώνα των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία

H Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας εκφράζει τη συμπαράστασή της στην απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία για 48ωρη απεργία στις 6 και 7/4/21.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής:
Θεωρούμε αυτόν τον αγώνα δικό μας, συμμετέχουμε και συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στις αντεργατικές, αντιλαϊκές, αντισυνταξιουχικές πολιτικές της Κυβέρνησης που έχουν βάλει πλώρη για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, παραδίδοντάς την, ως επενδυτικό προϊόν στα νύχια των αρπακτικών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στα κοράκια του κέρδους.
Εμείς οι συνταξιούχοι, που όλα αυτά τα χρόνια ζούμε τις βάρβαρες αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, ξέρουμε πολύ καλά τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης.

Πολύ καλά γνωρίζουμε ότι για τις θανατηφόρες περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων μας, του ΕΚΑΣ, της 13ης – 14ης σύνταξης, των κοινωνικών θεραπευτικών παροχών, για την αφαίμαξη και τα κουρέματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας ταμείων, για τις δραματικές περικοπές στα φάρμακα, στην υγεία, για την απαράδεκτη καθυστέρηση της έκδοσης των συντάξεών μας ευθύνονται οι αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και όχι οι λεγόμενοι κατά την κυβέρνηση «γραφειοκράτες» υπάλληλοι του ΕΦΚΑ. Οι εντολές είναι άνωθεν…

Όλα αυτά λέγονται για αντιπερισπασμό μπροστά στον στόχο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, που δεν διστάζει για μια ακόμη φορά να επιστρατεύει ως προκάλυμμα, τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, στηρίζουμε τα αιτήματά τους όπως αυτά αναφέρονται στις ανακοινώσεις τους, που είναι και δικά μας αιτήματα.
Διεκδικούμε ότι αδίκως μας έχει αφαιρέσει σε όλα μας τα δικαιώματα, που τα έχουμε πληρώσει με το κόπο και το αίμα μιας ζωής και δεν χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση και σε κανέναν δανειστή.
Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας, παρά τα μεγάλα προβλήματα των περιορισμών λόγω της πανδημίας, γιατί πολύ καλά από την πείρα μας γνωρίζουμε ότι αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το