Τοπικά

Συμπαράσταση στην Ιφιγένεια Ηλιοπούλου από το Ξεκίνημα – “Από το Βόλο θα «σβήσει» ο αυταρχισμός όχι οι ενεργοί πολίτες”

Την συμπαράσταση του στην καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Ιφιγένεια Ηλιοπούλου εκφράζει το “Ξεκίνημα” .  Σε ανακοίνωσή του, το “Ξεκίνημα” τονίζει πως η λεκτική επίθεση που δέχθηκε από τον Αχ.Μπέο πρέπει να προβληματίσει τους Βολιώτες, καθώς θέλει να “σβήσει από την πόλη” τους ενεργούς πολίτες και τα κινήματα που αγωνίζονται  για καθαρό αέρα και νερό και για τη δημοκρατία.

Η ανακοίνωση από το “Ξεκίνημα”:
“Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στην Ιφιγένεια Ηλιοπούλου που δέχτηκε απρόκλητη και χυδαία επίθεση από τον Α. Μπέο, την Τρίτη 13/11. Η Ιφιγένεια Ηλιοπούλου είναι ένα από τα πιο δραστήρια και μαχητικά μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Με συνεπή στάση, πολύ δουλειά και πάντα με επιχειρήματα δεν έχει διστάσει να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή για το θέμα της καύσης των σκουπιδιών και της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών μπαίνει εμπόδιο στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να προχωρήσουν στην καύση σκουπιδιών στο Βόλο με σκοπό τα κέρδη εις βάρος της υγείας μας. Αυτά τα συμφέροντα υπηρετεί δουλικά και λυσσασμένα ο «πρώτος» πολίτης της πόλης.
Για αυτό, ανάμεσα στις ακατάληπτες βρισιές ο Α. Μπέος ξεστόμισε και μια ξεκάθαρη απειλή: «Θα σβήσετε απ` την πόλη». Αυτά τα λόγια πρέπει να προβληματίσουν κάθε Βολιώτη και κάθε Βολιώτισσα. Ο δήμαρχος της πόλης λέει ευθαρσώς ότι θέλει να «σβήσει από την πόλη» τους ενεργούς πολίτες και τα κινήματα που αγωνίζονται για καθαρό αέρα, για καθαρό νερό, για δημοκρατία. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες ημέρες πριν ο Α. Μπέος είχε επιτεθεί και απειλήσει ευθέως τον δημοτικό σύμβουλο και μέλος του «Ξ» Νίκο Κανελλή, μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Το τσάκισμα των κινημάτων και το «σβήσιμο» όσων είναι μπροστάρηδες σε αυτά σκοπό έχει να λύσει τα χέρια των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων για να αλωνίσουν ανενόχλητα στην πόλη και στις ζωές όλων μας!
Αυτό το ρόλο υπηρετούν ο αυταρχισμός, οι φασίζουσες πρακτικές, οι λεκτικές επιθέσεις, οι μηνύσεις, οι διώξεις, οι εξυβρίσεις και όλα τα επεισόδια που έχει προκαλέσει ο Μπέος.
Διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι αυτό δεν πρόκειται να περάσει! Οι αγωνιστές και τα κινήματα δεν τρομοκρατούνται από αυτές τις πρακτικές.
Με ενότητα και αλληλεγγύη δεν θα επιτρέψουν στον αυταρχισμό να εδραιωθεί!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το