Τοπικά

Συμπαράσταση στη Θάλεια Στάχτου από τη δημοτική παράταξη «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία»

Τη συμπαράστασή της στην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου εκφράζει η δημοτική παράταξη «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία» επισημαίνοντας ότι η συνδικαλιστική δράση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων. Επίσης, σημειώνει πως «με το να σέρνεται στα δικαστήρια η εκπρόσωπος των εργαζομένων, τραυματίζεται το εργασιακό κλίμα στον Δήμο Βόλου».

Η ανακοίνωση της παράταξης «Βόλος – Ανατροπή – Δημιουργία»:
«Με αφορμή την εκδίκαση της μηνυτήριας αναφοράς δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου κατά της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
• Η συνδικαλιστική δράση είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων, που επιδιώκει την προστασία των καλώς νοουμένων ελευθεριών και συμφερόντων τους.
• Το δικαίωμα αυτό όταν καλύπτει αυθαιρεσίες είναι καταχρηστικό. Όταν όμως προασπίζεται την αξιοπρέπεια και φροντίζει για την αντιμετώπιση και επίλυση προβλημάτων των εργαζομένων αποτελεί το καταφύγιο απέναντι στην αδιαφορία και σε αυταρχικές πρακτικές.
• Το να σέρνεται στα δικαστήρια η εκλεγμένη εκπρόσωπος των εργαζομένων επειδή δημοσιοποίησε τις διαπιστώσεις της, όπως ήταν υποχρεωμένη να το κάνει, δεν τραυματίζει μόνον το εργασιακό κλίμα στον Δήμο Βόλου, περνάει ταυτόχρονα στην κοινωνία και το αρνητικό μήνυμα, ότι «…τις αντιθέσεις και τις διαφορές των μερών Δήμου – εργαζομένων τις λύνουμε στις αίθουσες των δικαστηρίων. Καταργούμε τον κοινωνικό διάλογο, κι όποιος κατάλαβε-κατάλαβε»
• Όμως, ο κοινωνικός διάλογος είναι παιδί του «συνεταιρίζεσθαι», και του συνδικαλισμού και εξακολουθεί να ταυτίζεται με τις ανάγκες βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών και των όρων εργασίας. Ο συνδικαλισμός δεν είναι «κοινωνική λέπρα» για να την εξαλείψεις σε ένα συγκρουσιακό καθαρτήριο. Είναι μία πρόκληση για να αναμετρηθείς με τις ικανότητές σου να διοικείς ανθρώπους, που δεν ταυτίζονται με τις ιδέες σου, τις αντιλήψεις σου και τις πρακτικές σου.
Εμείς δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στην Πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων στους ΟΤΑ και συνιστούμε να χαμηλώσει η μισαλλοδοξία και η λογική του ρεβανσισμού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το