Τοπικά

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στην διεθνή έκθεση TTR Virtual της Ρουμανίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμμετέχει στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση TTR Virtual από 18 έως 22 Φεβρουαρίου 2021. Αν και εν μέσω πανδημίας, έχοντας ήδη χαθεί η χειμερινή σαιζόν του ορεινού Πηλίου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις οι οποίες παρουσιάζουν την Μαγνησία και τις Σποράδες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς επίσης και τα μέλη του.

Στo πλαίσιo αυτό το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμμετέχει ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στην Διεθνή ‘Εκθεση TTR Virtual Βουκουρεστίου 2021. Η Ρουμανία αποτελεί μία πολύ σημαντική αγορά για την Ελλάδα (5η μεγαλύτερη αγορά) με τις εισπράξεις να έχουν ανέλθει στα 453,4 εκατ. ευρώ από τον εισερχόμενο από Ρουμανία τουρισμό προς τη χώρα μας το εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2019, αυξημένες κατά 8,3% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Η δαπάνη ανά ταξίδι ανήλθε κατά μέσο όρο σε 348,3 ευρώ το 2019, έναντι 296,7 ευρώ κατά μέσο όρο το 2018. Τα στοιχεία για το 2020 ήταν πολύ μειωμένα – δεδομένου της πανδημίας, ενώ πριν την έναρξη της επιδημίας, η Ελλάδα αποτελούσε τον πρώτο προορισμό για τους Ρουμάνους στην επιλογή των διακοπών τους.

Παρά τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο ένα χρόνο, στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, τα αεροπλάνα από Ρουμανία δεν ακυρώθηκαν και αποτέλεσαν μία από τις λίγες αγορές που αντέξανε το 2020. Στο Πήλιο – τόσο στο Νότιο, αλλά και το Ανατολικό – οι Ρουμάνοι αποτελούν μία πολύ σημαντική αγορά, η οποία φαίνεται να αυξάνεται κάθε χρόνο.
Το Επιμελητήριο Μαγνησίας πιστεύει ότι οι Ρουμάνοι τουρίστες είναι πολύ σημαντικοί, τόσο για τις Σποράδες αλλά και την χερσαία Μαγνησία και ως εκ τούτου η παρουσία στην Virtual έκθεση αποτελεί την αρχή μίας σειράς δράσεων στην αγορά της Ρουμανίας. Μέσα από την παρουσία μας στην έκθεση και μέσα στις δυνατότητες που αυτή μας δίνει, παρουσιάζονται τόσο ο Βόλος και το Πήλιο, οι Σποράδες, αλλά και τα καταλύματα (Ενώσεις Ενοικιαζόμενων Δωματίων τα οποία είναι και μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας), Τουριστικές Υπηρεσίες, Γαστρονομία αλλά και οι δραστηριότητες στην φύση. Παράλληλα, θα προβληθεί το νέο τουριστικό clip της Μαγνησίας και των Σποράδων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στο online event του ΕΟΤ Ρουμανίας.
Η πλατφόρμα θα λειτουργεί από 18-21 Φεβρουαρίου 2021, 10 π.μ. – 6 μ.μ. ώρα Ελλάδας και τοπική.
To site της Έκθεσης είναι: www.targuldeturism.ro/en.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το