Τοπικά

Συμμετοχή του Δήμου Βόλου στις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2020

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και των σωματείων – μελών της, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και σε συνεργασία με 22 Δήμους της χώρας, φωταγωγούνται συμβολικά κτίρια, μνημεία και τοπόσημα το βράδυ της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη (14/11/2020), σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού και ενίσχυσης της ορατότητας της πάθησης με την όποια ζουν σήμερα περίπου 1 εκατομμύριο συνάνθρωποί μας στην Ελλάδα και 463 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως.

Η καμπάνια της ΕΛΟΔΙ με τίτλο «Όλα τα φώτα στον διαβήτη!» αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες φωταγωγήσεων ευαισθητοποίησης για το διαβήτη και αποτελεί σημαντικό ορόσημο σε διεθνές επίπεδο, ενώ αποτελεί μέρος του παγκόσμιου project της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF) “Shine A Light on Diabetes” και τελεί υπό την αιγίδα της.

Τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, 25 σημεία δημόσιου ενδιαφέροντος ντύνονται συμβολικά με το μπλε χρώμα και υποστηρίζουν την πανελλαδική εκστρατεία ευαισθητοποίησης της ΕΛΟΔΙ. Μεταξύ αυτών και το κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας Δήμου Βόλου, επί της οδού 2ας Νοεμβρίου, το οποίο θα φωταγωγηθεί συμβολικά με το μπλε κύκλο το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, από τις 19.00 έως τις 21.00 το βράδυ.

Με τον μπλε κύκλο θα φωταγωγηθεί το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου η Βουλή των Ελλήνων και δημοτικά κτίρια πόλεων όπως της Αθήνας, του Πειραιά, της Αλεξανδρούπολης, της Λάρισας, των Τρικάλων, της Κέρκυρας, της Πρέβεζας, της Ξάνθης, των Σερρών, της Κομοτηνής, των Χανίων, του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου, της Χίου, της Σύρου, της Φλώρινας, της Νάουσας κ.α.

Η 14η Νοεμβρίου 2020 ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, είναι αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό που φέτος, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, έχει συμβάλλει καθοριστικά στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το