Τοπικά

Συμμετοχή των συνταξιούχων στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Τετάρτης 6 Απριλίου

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου η σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των συνταξιουχικών οργανώσεων του Βόλου, της Λάρισας, των Φαρσάλων, της Ελασσόνας και του Τύρναβου.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι εκπρόσωποι της ΣΕΑ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα) και συγκεκριμένα ο Γιώργος Σκιαδιώτης – Ά Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ & Ε.Τ.Μ., ο Θεοφάνης Λάφης – Γ. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, που με τις τοποθετήσεις τους επισήμαιναν: «Πρέπει να είμαστε ξανά στο προσκήνιο του αγώνα, πραγματοποιώντας τις Περιφερειακές Συσκέψεις σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εκθέσουμε τις θέσεις μας, τις εκτιμήσεις μας για την πανδημία, γενικότερα τις εξελίξεις στην Δημόσια Υγεία, για την ακρίβεια και απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και την οργάνωση της δράσης του συνταξιουχικού κινήματος για το επόμενο διάστημα. Να είμαστε έτοιμοι για την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα με Περιφερειακές Συγκεντρώσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απρίλη σε όλη τη  χώρα».

Επίσης, έγινε ενημέρωση για την συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΣΕΑ  με τον υπουργό κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Εκεί οι αντιπρόσωποι επεσήμαναν έντονα στον υπουργό την άθλια και τραγική κατάσταση που βιώνουν οι συνταξιούχοι από τις μεγάλες περικοπές που έχουν δεχθεί όλα τα χρόνια στις συντάξιμες αποδοχές τους, αλλά και την παραπέρα επιδείνωση των εισοδημάτων τους από την ανυπόφορη ακρίβεια η οποία τους αφαιρεί ακόμη δύο συντάξεις τον χρόνο.

Τόνισαν ότι οι περικοπές αυτές είναι πληρωμένες με την δουλειά και τον αγώνα μιας ζωής, οι συνταξιούχοι δεν τις χρωστάνε σε κανέναν και απαιτούν τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο υπουργός δέχθηκε ότι πράγματι η κατάσταση των συνταξιούχων είναι δύσκολη αλλά όπως είπε, για αυτό το διάστημα δεν μπορεί να κάνει τίποτε παραπάνω λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων και ζήτησε, οι συνταξιούχοι, να αρκεστούν στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Η αντιπροσωπεία της ΣΕΑ, αντέτεινε ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν είναι ούτε ψίχουλα και απαίτησε να λυθούν άμεσα τα προβλήματα όπως, η καταβολή των πληρωμένων δώρων, το νομοθετημένο 0.5% του ΑΕΠ.

Ακόμα να καταβληθούν τα αναδρομικά και να δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις με κατώτερη στα 650 ευρώ.

Στη συνέχεια της σύσκεψης των Διοικητικών Συμβουλίων, έγιναν τοποθετήσεις από τα μέλη των διοικήσεων όπου εξέφρασαν τη συμφωνία τους για την πραγματοποίηση πανθεσσαλικής συγκέντρωσης και την οργάνωση παρεμβάσεων και εξορμήσεων σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας για την σημερινή κατάσταση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και για την καλύτερη προετοιμασία και την οργάνωση της Περιφερειακής Συγκέντρωσης 12 Απριλίου στις 10:30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Τέλος συμμερίζονται την απόφαση της ΣΕΑ να συμμετέχουν οι συνταξιούχοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που θα γίνουν στις 6 Απριλίου σε κάθε Νομό της Θεσσαλίας.

Τα αιτήματα που μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη του αγώνα και πρέπει να ικανοποιηθούν άμεσα είναι:

  • Προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ, και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας
  • Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης
  • Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.
  • Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.
  • Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.
  • Να μη χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

 

 

     

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην παραλία του Βόλου για τη νίκη του Ολυμπιακού – Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Conference League (photos, video)

O Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 στην παράταση της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League στην…

30 Μαΐου 2024

Moana: Στη δημοσιότητα το teaser του νέου σίκουελ

Τα Walt Disney Animation Studios παρουσίασαν ένα νέο τρέιλερ για το «Moana 2», το σίκουελ…

29 Μαΐου 2024

Λαμία: Θέμα χρόνου τα εντάλματα για τη φωτιά στο εργοστάσιο με τα μολυσμένα γεύματα – Τα νέα ευρήματα

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση με τη φωτιά που έκαψε ολοσχερώς το εργοστάσιο…

29 Μαΐου 2024

Παναγία Καταφυγιώτισσα: «Σφραγίστηκε» το εκκλησάκι που εικονογράφησε ο Μυταράς

Η Παναγία Καταφυγιώτισσα, το εκκλησάκι που φέρει τη σφραγίδα του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου, Δημήτρη Μυταρά,…

29 Μαΐου 2024

Πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα μπορεί να χτυπήσει τη Γη τα επόμενα 24ωρα

Μια πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα είναι πιθανόν να πλήξει τη Γη αυτήν την εβδομάδα, και προβλέπεται…

29 Μαΐου 2024

Πάτρα: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 57χρονης hairstylist – Νέα στοιχεία για το γιατρό που τη χειρούργησε

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια της 57χρονης hairstylist από την Πάτρα που πέθανε ξαφνικά…

29 Μαΐου 2024