Τοπικά

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε τρεις εμβληματικές εκθέσεις

Στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από 11 έως 19 Σεπτεμβρίου θα μετέχει με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια Θεσσαλίας. H Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση σε πανελλήνιο επίπεδο και για μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Φέτος, η ΔΕΘ θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη Covid Free Έκθεση που θα διοργανωθεί στην Ευρώπη το 2021 και θα θέσει τον οργανωτικό πήχη για όλες τις ανάλογες εκδηλώσεις με δεδομένη την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος. Η φετινή ΔΕΘ θα είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα μέσα από το μήνυμα: «85η ΔΕΘ Ελλάδα: Παρελθόν, Παρόν, Μέλλον» παρουσιάζοντάς την στο επίκεντρο της εκθεσιακής διοργάνωσης. Τη θέση της Τιμώμενης Χώρας, λοιπόν, στο Περίπτερο 13, θα λάβουν οι 13 Περιφέρειες της χώρας με σκοπό να παρουσιαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη συμμετοχή της είναι η προβολή του αναπτυξιακού, πολιτιστικού και τουριστικού προγράμματός της, η στήριξη των επιχειρήσεων, καθώς και η ανάπτυξη σχέσεων της Περιφέρειάς μας με άλλες Περιφέρειες.
Επίσης η Περιφέρεια θα μετέχει στην 8η Athens International Tourism & Culture Expo 2021, 25-27 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο . Η έκθεση θα διοργανωθεί σε φυσική μορφή, στο εμβληματικό Ζάππειο Μέγαρο. Η συμμετοχή με περίπτερο θα δώσει στην Περιφέρεια την ευκαιρία να προβάλλει τον προορισμό, τις τουριστικές επιχειρήσεις, τα μουσεία και τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής μας. Η συμμετοχή στην έκθεση θα γίνει με δύο περίπτερα, δηλαδή με ένα φυσικό περίπτερο που θα δώσει την ευκαιρία να προβληθεί ο τουρισμός και να γνωρίσουν τη Θεσσαλία οι επισκέπτες της έκθεσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με virtual online περίπτερο για την προβολή των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Το virtual θα επισκέπτονται οι online επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στα online περίπτερα οι εκθέτες, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα της Έκθεσης, θα προβάλλουν με πραγματικές εικόνες και video, που θα συνθέσουν μόνοι τους, όλους τους ιστορικούς και αρχαιολογικούς θησαυρούς τους, αλλά και την περιοχή τους. Οι χιλιάδες επισκέπτες από το εξωτερικό και την Ελλάδα θα μπορούν να επισκεφτούν τα virtual περίπτερα των εκθετών και να συνομιλήσουν με τα στελέχη του κάθε περιπτέρου με teleconference κάνοντας ένα απλό click στο περίπτερο κάθε εκθέτη.

Τέλος, η Περιφέρεια θα μετάσχει στην Επετειακή Έκθεση Ελλάδα 1821-2021, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Mέγαρο 2-3-4 Οκτωβρίου, όπου θα αναδειχθεί ότι το ελληνικό Επιχειρείν που στηρίζει την εθνική οικονομία που αφήνει το αποτύπωμά της σε διεθνές επίπεδο και συνεχίζει να κατακτά τον κόσμο με βάση το αξίωμα ότι η ιστορία αποτελεί πηγή έμπνευσης για το μέλλον. Μέσα από την Επετειακή Έκθεση Ελλάδα 1821-2021 θα προβληθούν εμβληματικές ελληνικές επιχειρήσεις, Επιμελητήρια, Περιφέρειες, Δήμοι οι οποίες είναι αναγνωρίσιμες στη συνείδηση του ελληνικού κοινού και έχουν αφήσει ένα ισχυρό και διαχρονικό αποτύπωμα μέχρι σήμερα, στο ελληνικό Επιχειρείν, και είναι οι πρεσβευτές της Ελλάδος στο εξωτερικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το