Τοπικά

Σύμμαχος των κάμπινγκ ο καιρός – Αυξημένη κίνηση το Σαββατοκύριακο και από τους Βολιώτες

Αυξημένη τα Σαββατοκύριακα είναι η τουριστική κίνηση στα κάμπινγκ της Μαγνησίας, ενώ οι εκλογές ανέστειλαν τις αφίξεις των τουριστών μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Ο καλός καιρός έφερε κόσμο στις οργανωμένες εγκαταστάσεις, καθώς αποτελεί έναν οικονομικό τρόπο διακοπών με πλήθος παροχών.

Την ίδια στιγμή τα κάμπινγκ της Μαγνησίας επιλέγουν τουρίστες από όλα τα μέρη της γης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τουρίστες από τη Ζάμπια που επέλεξαν το Πήλιο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Υπεύθυνος του κάμπινγκ Συκιά, που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Κάτω Γατζέα και Καλά Νερά, σε έναν ελαιώνα 30 στρεμμάτων, δήλωσε στη «Θ» ότι έχει πελάτες από όλες τις χώρες. Παράλληλα ανέφερε ότι η πληρότητα εξαρτάται από τις ημέρες, καθώς τα Σαββατοκύριακα υπάρχει αύξηση των επισκεπτών. Το κάμπινγκ Συκιά έχει κρατήσεις μέχρι το τέλος Αυγούστου και ο υπεύθυνος σημείωσε πως είναι σταθερές σε σχέση με πέρυσι, ενώ κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα των τελευταίων χρόνων.
«Οι τιμές είναι οικονομικές. Το κάμπινγκ παρέχει ό,τι και ένα ξενοδοχείο εκτός του κλιματισμού. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος διακοπών και οι επισκέπτες έχουν πιο πολλές δραστηριότητες με τη φύση, όπως θαλάσσια σπορ, κανόε καγιάκ» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το κάμπινγκ Συκιά έχει συνεργασία με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Πήλιο.

Λίγα είναι τα χρήματα που θα δαπανήσει ο επισκέπτης για τη διανυκτέρευσή του, καθώς η τιμή κατ’ άτομο με μία σκηνή ξεκινά από 12,5 ευρώ.
Στον χώρο οι τουρίστες μπορούν να βάλουν τη σκηνή τους ή να έρθουν με το αυτοκινούμενο όχημά τους. Οι παροχές του χώρου είναι σημαντικές, καθώς οι τουρίστες έχουν ρεύμα, ντουζ, ψυγεία, υπάρχουν μαγειρεία και μίνι μάρκετ.
Ερωτηθείς για το ελεύθερο κάμπινγκ ανέφερε ότι «το δωρεάν κάποιες φορές είναι πιο ελκυστικό. Πολλά πράγματα δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε, ένα από αυτά επηρεάζει και το κάμπινγκ».

Στο 80% βρίσκεται η πληρότητα στο κάμπινγκ Παπά Νερό, στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου του Πηλίου. «Όταν ο καιρός βοηθάει, όλα πάνε καλά» δήλωσε ο υπεύθυνος του κάμπινγκ κ. Νίκος Μπασματζίδης, σημειώνοντας πως από τις 20 Ιουλίου υπάρχει κίνηση καθημερινά, ενώ το Σαββατοκύριακο το κάμπινγκ επισκέπτονται και πολλοί Βολιώτες.
«Πέρυσι ήταν μια κακή χρονιά λόγω των καιρικών φαινομένων. Ήταν μια τραγική χρονιά για εμάς και για άλλες επιχειρήσεις. Φέτος μάς βοήθησε ο καιρός και όπως φαίνεται θα συνεχίσει έτσι» σημείωσε ο κ. Μπασματζίδης.
Οι κρατήσεις γίνονται μόνο για αυτοκινούμενα που χρειάζονται οριοθετημένες θέσεις. Αυτή την περίοδο οι χώροι για τα αυτοκινούμενα είναι γεμάτοι και οι κρατήσεις φτάνουν έως στις 10 Σεπτεμβρίου.
Στο κάμπινγκ την περασμένη εβδομάδα φιλοξενήθηκαν τουρίστες από 38 χώρες, μία εξ αυτών και η Ζάμπια.
«Φέτος είχαμε πολλούς εργένηδες άντρες και παρέες με γυναίκες. Αλλά περισσότερο έρχονται οικογένειες που λόγω των οικονομικών τους έφυγαν από τα ξενοδοχεία» ανέφερε ο ίδιος και όπως είπε η τιμή για δύο άτομα και μία σκηνή είναι 19 ευρώ την ημέρα.
Στο κάμπινγκ Παπά Νερό υπάρχει χώρος για φόρτιση των κινητών τηλεφώνων, ζεστό νερό, κοινόχρηστη κουζίνα, ψυγεία και πλυντήρια, όπως επίσης και μπάρμπεκιου που μπορούν να χρησιμοποιούν οι τουρίστες.
Σχολιάζοντας την επιλογή πολιτών για διακοπές με ελεύθερο κάμπινγκ, ο κ. Μπασματζίδης δήλωσε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει η κατάλληλη παιδεία. «Το ελεύθερο κάμπινγκ επιτρέπεται σε χώρες, αλλά υπό προϋποθέσεις. Πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, όπως οι χημικές τουαλέτες, για να παραμένει η παραλία καθαρή» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το