Κόσμος

Συμμαχία Podemos – Ενωμένης Αριστεράς «βλέπουν» οι δημοσκοπήσεις

Τη δυναμική της συμμαχίας που κήρυξαν οι Podemos με την Ενωμένη Αριστερά στην Ισπανία προκειμένου να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο που ταλανίζει τη χώρα τον τελευταίο χρόνο υπογραμμίζουν οι τελευταίες δημοσκοπίσει με το Λαϊκό Κόμμα να παραμένει μεν πρώτο, χωρίς όμως να ανεβαίνει.

Η συμμαχία των Podemos με την Ενωμένη Αριστερά στην Ισπανία όχι μόνο παραμένει σταθερά στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών της προσεχούς Κυριακής στη μεγαλύτερη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, αλλά μπορεί να αποσπάσει και την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών αν υπάρξει μετεκλογική συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, γράφει η εφημερίδα El Pais, αναλύοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.
Αντίθετα, η ισπανική εφημερίδα σημειώνει ότι το κυβερνών μέχρι σήμερα Λαϊκό Κόμμα δεν έχει δυναμική ανόδου, ενώ στασιμότητα διαφαίνεται και στο κόμμα των Πολιτών.
«Η Συμμαχία Podemos-Ενωμένης Αριστεράς βρίσκεται τρεις μονάδες πίσω από το Λαϊκό Κόμμα, το οποίο όμως δεν ανεβαίνει», σημειώνει η El Pais και προσθέτει: «Η εκλογική συμμαχία που συμφωνήθηκε μεταξύ του Πάμπλο Ιγκλέσιας και του ηγέτη της Ενωμένης Αριστεράς Αλμπέρτο Γκαρθόν, μπορεί να έχει επιπτώσεις πέρα από την αλλαγή της ισορροπίας μεταξύ των δυνάμεων της Αριστεράς. Η κρίσιμη μάζα των ψήφων της συμμαχίας είναι γύρω στο 26%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρεία Metroscopia, που δείχνει ότι σε πολλές εκλογικές περιφέρειες μπορεί και να αυξήσει σημαντικά τις θέσεις της. Όχι μόνο υπερνικά το Σοσιαλιστικό Κόμμα ως δεύτερη δύναμη, αλλά αποδυναμώνει το Λαϊκό Κόμμα και τους Πολίτες που αναμένεται να εκλέξουν λιγότερους βουλευτές σε σχέση με τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου».
Το Λαϊκό Κόμμα αναμένεται να αποσπάσει το 29% των ψήφων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metroscopia, και 114 έδρες, εννέα λιγότερες σε σχέση με τον Δεκέμβριο.
Η συμμαχία Podemos- Ενωμένης Αριστεράς αναμένεται να αποσπάσει 93 έδρες, δηλαδή 22 περισσότερες από όσες πήραν τα δύο κόμματα μαζί στις εκλογές του Δεκεμβρίου. Οι Σοσιαλιστές αναμένεται να πάρουν 82 έδρες (8 λιγότερες από τον Δεκέμβριο), γεγονός που σημαίνει ότι αν συνεργαστούν με τους Podemos θα υπάρχει μια πλειοψηφία τουλάχιστον 175 βουλευτών σε σύνολο 350 στη νέα Βουλή, σημειώνει η ισπανική εφημερίδα.

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δημήτρης Κόκοτας: Βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας – Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Ευχάριστα τα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα, καθώς δυο μήνες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο και…

30 Μαΐου 2024

Στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας αερολέσχες και ραδιοερασιτέχνες – Επισημοποίηση της συνεργασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τη συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τις αερολέσχες και τους ραδιοερασιτέχνες της…

30 Μαΐου 2024

Διαδικτυακή διάλεξη «Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση: Εφαρμογές και Παραδείγματα»

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» σας προσκαλεί σε διαδικτυακή διάλεξη με θέμα: «Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης…

30 Μαΐου 2024

Φοιτήτριες/τές 4ου έτους του Π.Τ.Π.Ε. επιμορφώνονται στις πρώτες βοήθειες με την υποστήριξη του Ε.Ε.Σ. (Παράρτημα Βόλου)

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Σαράτση του Παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας…

30 Μαΐου 2024

“Προσέχω – Μαθαίνω – Νοιάζομαι” στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου παρευρέθηκαν στο χώρο του 10ου…

30 Μαΐου 2024