Τοπικά

Η Συμμαχία για το Νερό αιφνιδίασε το Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ-Ζήτησαν εξηγήσεις για Παγασητικό και Βιολογικό: “Δεν λάβαμε καμία απάντηση”

Χθες το μεσημέρι 40 περίπου μέλη της Συμμαχίας για το Νερό επισκέφθηκαν τη ΔΕΥΑΜΒ και απαίτησαν να παρακολουθήσουν τη δημόσια συνεδρίαση, ενώ ζήτησαν εξηγήσεις για τη βλάβη στον βιολογικό που ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί και τα λύματα στο λιμάνι. “Είναι φύκια, δεν είναι λύματα” απάντησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αρης Σαββάκης διαψεύδοντας επίσημες μετρήσεις για να του απαντήσουν πως ακόμα και οι δικαιολογίες που παρουσιάσει “είναι επικίνδυνες καθώς τα φύκια αφενός δεν μυρίζουν αφετέρου η ύπαρξή τους είναι δείγμα ευτροφισμού που προέκυψε από τα λύματα”. Στην αρχή, με την παρουσία των μελών της Συμμαχίας προκλήθηκε “πανικός” στο συμβούλιο και όταν άρχισαν τα μέλη του ΔΣ να φωνάζουν, οι πολίτες τους ζήτησαν αν είναι ευπρεπείς και να σέβονται το Νόμο,

“Το άβατο των δημοτικών χώρων που επιχείρησε η δημοτική αρχή να επιβάλλει, αποτελεί παρελθόν.
Αυτό δήλωσαν τα πάνω από 30 μέλη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, σήμερα το μεσημέρι όταν μπήκαν απρόσκλητα στην αίθουσα που συνεδρίαζε το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ. Η επίκληση του νόμου 1069, που σχετίζεται με τη λειτουργία των ΔΕΥΑ και που, σύμφωνα με τον πρόεδρο απαγορεύει την παρουσία πολιτών χωρίς άδεια στις συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΜΒ, ήταν ενέργεια άστοχη και έκφραση πανικού.
Πέραν του ότι ο νόμος αυτός δεν λέει κάτι τέτοιο, τα μέλη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ δήλωσαν ότι θα πρέπει να ξεχάσουν στο εξής την πολιτική του αποκλεισμού των πολιτών, από τα κέντρα λήψης αποφάσεων που τους αφορούν.
Ο Δεύτερος λόγος της αιφνιδιαστικής παρουσίας τους ήταν οι εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων. Απαίτησαν να ενημερωθούν για τις ενέργειες της διοίκησης από το φθινόπωρο μέχρι σήμερα. Ο πρόεδρος, δεν αρνήθηκε αλλά με όσα είπε επιβεβαίωσε ότι η διαχείριση της ΔΕΥΑΜΒ εξακολουθεί να είναι σε ανεύθυνα και επικίνδυνα χέρια. Στην ουσία υποστήριξε πως «κάτι μικροπροβλήματα(!) που είχαν εντοπιστεί από καιρό διορθώθηκαν και σήμερα ο Βιολογικός δουλεύει με απόδοση 100%. Το λένε και οι μετρήσεις που πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα».
Βέβαια δήλωσε άγνοια για την πρόθεση της δημοτικής αρχής τον περασμένο Φλεβάρη, να ιδιωτικοποιήσει τις εγκαταστάσεις του βιολογικού λόγω των ανυπέρβλητων προβλημάτων που παρουσιάζουν, εκφρασμένη με δηλώσεις του προκατόχου του στα τοπικά ΜΜΕ(!) και διέψευσε ότι έχει ανατεθεί μελέτη σε ιδιώτες που προβλέπουν ιδιωτικοποίηση!!!
Επεξεργαζόμαστε ήδη όσα αποκαλυπτικά ακούσαμε, για να κάνουμε μια πιο λεπτομερή ενημέρωση των συμπολιτών μας. Γιατί πίσω από τα ψέματα και τις αντιφάσεις κρύβεται επιμελώς η αλήθεια για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής, για τον βιολογικό, τον Παγασητικό και εν γένει για το νερό.
Άλλος ένας ακόμη χώρος του δήμου άνοιξε για τους πολίτες, μετά το δημαρχείο.
Άλλος ένας ακόμη στόχος πρέπει να διασφαλιστεί: ο αποκλεισμός κάθε πιθανότητες να πουληθεί το νερό, σε οποιαδήποτε μορφή του.
ΔΕΝ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕνερόΝΟΥΜΕ”, τονίζει η Συμμαχία.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κόλαφος για την Προτεσταντική Εκκλησία: Πάνω από 9.000 παιδιά ενδέχεται να κακοποιηθήκαν σεξουαλικά

Έως και 9.355 ανήλικοι ενδέχεται να κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στους κόλπους της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Γερμανίας,…

25 Ιανουαρίου 2024

Τετραπλό “χτύπημα” από τον Αστέρα Ριζομύλου

Από τον Αστέρα Ριζομύλου ανακοινώθηκε ότι επέστρεψαν στην ομάδα δύο ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα ο επιθετικός…

25 Ιανουαρίου 2024

Στην Αγία Άννα Κουφογεώργος και Γεωργιτζίκης

Η Αγία Άννα συνεχίζει να ενισχύεται στην προσπάθεια που κάνει για τον φετινό τίτλο στην…

25 Ιανουαρίου 2024

Υδρα: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη και χωρίς ρούχα

Συναγερμός σήμανε στην Υδρα όταν εντοπίστηκε ένα πτώμα άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων σε προχωρημένη…

25 Ιανουαρίου 2024

Ο Δραγούσης διαιτητής στο Καμπανιακός-Νίκη

Διαιτητής της αναμέτρησης Καμπανιακός-Νίκη ορίστηκε ο Αθανάσιος Δραγούσης της ΕΠΣ Κιλκίς με βοηθούς τους Ελευθέριο…

25 Ιανουαρίου 2024

Χαλκίδα: «Συνευρέθηκα ερωτικά με το θύμα» κατέθεσε η 38χρονη – Το τηλεφώνημα που την κλόνισε

Για την αιτία που την ώθησε να σκοτώσει τον 42χρονο μίλησε στην κατάθεσή της η…

25 Ιανουαρίου 2024