Τοπικά

Η συμφωνία TTIP και οι επιπτώσεις της συζητήθηκαν σε εκδήλωση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων

Συζήτηση για τη συμφωνία TTIP και τις επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο δημαρχείο του Βόλου, με πρωτοβουλία των έξι ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων και με ομιλητές τον Δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη και την Τσιγαρίδου Ναταλία από την Greenpeace Hellas.
Η εκδήλωση- συζήτηση ήταν γύρω από την αμφιλεγόμενη εμπορική συμφωνία της Διατλαντικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση και σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας λόγω των διαρροών, θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, την απασχόληση και το κλίμα.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κοζάνης ανέφερε ότι θα προσπαθήσει και ο ίδιος να συμβάλει σε μια συζήτηση για τη συμφωνία που προωθείται μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ. Οι διαπραγματεύσεις της TTIP ξεκίνησαν το 2013 σε διάφορους κύκλους μυστικών συζητήσεων. Όπως είπε δεν υπάρχει καμία πρόσβαση ή ενημέρωση σε αυτή τη διαδικασία και στο περιεχόμενο των συζητήσεων. Ο κ. Ιωαννίδης σηδμείωσε ότι ούτε οι ευρωβουλευτές ούτε οι θεσμικοί φορείς έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα.
“Η συμφωνία θα επηρεάσει καθοριστικά τη ζωή μας και με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από τη διαρροή της Greenpeace για τα στοιχεία των συζητήσεων , υπάρχουν προβληματισμοί για το τι θα αποφασιστεί σχετικά με την ΤΤΙP γύρω από ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος, των εργατικών δικαιωμάτων , τη δημοκρατία” ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης αναφέροντας τη θέση του επί της συμφωνίας.
“Τέτοιου είδους συμφωνίες που προσδιορίζουν τη ζωή μας δεν μπορούν πρώτον να μένουν κάτω από ένα τέτοιο πέπλο μυστηρίου και κατά δεύτερον, δεδομένης της κρίσης που υπάρχει, δεν μπορώ να αποδεχτώ μια συμφωνία που θα απορυθμίσει τις εργασιακές σχέσεις, θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στο περιβάλλον, στη διατροφική αλυσίδα της Ευρώπης, στους μικρούς καλλιεργητές και στην απορρύθμιση όλων των προστατευτικών νόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος ενός εμπορίου χωρίς όρια”.
Στη εκδήλωση- συζήτηση συμμετείχε μέσω skype και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλουγλου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Είδηση

Είδηση έβγαλε η χθεσινή συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών και του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών…

27 Ιανουαρίου 2024

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του Μπάμπη – Υποβασταζόμενη η μητέρα του

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Μεσολόγγι η κηδεία του 31χρονου…

27 Ιανουαρίου 2024

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Στην Κρήτη ο 34χρονος ύστερα από 41 ημέρες νοσηλείας

Μετά από 41 ημέρες νοσηλείας στο Γεννηματάς, ο 34χρονος, ο οποίος ήταν ένας από τα…

27 Ιανουαρίου 2024

Το χρονοδιάγραμμα για το τρενάκι του Πηλίου – Επικοινωνία Τερζάκη με Χρήστο Μπουκώρο

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερζάκης, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον βουλευτή Μαγνησίας…

27 Ιανουαρίου 2024

Δεκάδες

Δεκάδες χθες το απόγευμα συνταξιούχοι και όχι μόνο, έξω από τις τράπεζες, περίμεναν με υπομονή…

27 Ιανουαρίου 2024

Ατάκα

Μία ατάκα της Θεοδώρας Τζάκρη, προκάλεσε αίσθηση κι άφησε σύξυλους τους ακροατές. Μιλώντας σε κομματική…

27 Ιανουαρίου 2024