Τοπικά

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Χαράλαμπου Τσιμά

Τη θλίψη τους για την απώλεια του ευεργέτη Χαράλαμπου Τσιμά εκφράζουν με ανακοινώσεις τους βουλευτές της Μαγνησίας:

Χρήστος Μπουκώρος
O Βόλος και η Μαγνησία αποχαιρετούν σήμερα με αισθήματα θλίψης έναν υπέροχο άνθρωπο, έναν μεγάλο ευεργέτη.
Ο Χαράλαμπος Τσιμάς αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα με την προσφορά του στην κοινωνία της Μαγνησίας. Ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος, που εργάστηκε σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες στην μακρινή και αφιλόξενη κάποιες εποχές Αιθιοπία, για να αποδείξει ότι οι δυνάμεις και οι προοπτικές των Ελλήνων και του Ελληνισμού είναι υπαρκτές και ανεξάντλητες. Σίγουρα η ζωή του θα μπορούσε να γίνει κινηματογραφική ταινία. Μου την είχε διηγηθεί ο ίδιος και την έχω αποτυπώσει στον τοπικό τύπο.
Ο Χαράλαμπος Τσιμάς ευτύχησε όχι μόνο να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο αλλά και να κληροδοτήσει στην πολυμελή οικογένειά του τις ίδιες αρχές και αξίες που ενέπνευσαν τη δημιουργική του πορεία και τη διαρκή προσφορά του. Με νοσταλγική διάθεση και ειλικρινή συγκίνηση θυμάμαι τα μέσα της δεκαετίας του ’90 την πρώτη προσφορά του με πέντε μηχανήματα αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο του Βόλου, η οποία αντιμετώπισε τότε μεγάλες δυσκολίες και ένοιωσα τη μεγάλη ικανοποίηση της συνεργασίας μαζί του προκειμένου να υλοποιηθεί εκείνο το έργο προσφοράς προς τον άνθρωπο.
Με το άγγελμα του θανάτου του Χαράλαμπου Τσιμά εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στα παιδιά του και στα εγγόνια του. Ο Χαράλαμπος Τσιμάς σήμερα φεύγει από τη ζωή, ωστόσο το παράδειγμα του στην επιχειρηματικότητα, αλλά πρωτίστως στην προσφορά του στον άνθρωπο, μένει ως κληρονομιά και οδηγός της κοινωνίας για όλους εμάς.
Καλό ταξίδι φίλε Λάμπη.

Αθανάσιος Λιούπης
«Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για το θάνατο του Χαράλαμπου Τσιμά, ενός από τους μεγαλύτερους ευεργέτες του Βόλου και της Μαγνησίας.
Ο Χαράλαμπος Τσιμάς οραματίστηκε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και με το φιλανθρωπικό έργο του, στήριξε χιλιάδες ανθρώπους της Μαγνησίας, ενίσχυσε δομές, συλλόγους, εθελοντικές οργανώσεις και φορείς.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσφορά του στο Νοσοκομείο Βόλου, στην Εκκλησία και στην Ελληνική Αστυνομία.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Μπάμπη μου, καλό σου ταξίδι».

Κωνσταντίνος Μαραβέγιας
«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Χαράλαμπο Τσιμά, έναν σπουδαίο Βολιώτη, με αξιοσημείωτη πορεία στον στίβο της ζωής, που διακρίθηκε για την ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο και την περισσή αγάπη που έτρεφε για την ιδιαίτερη πατρίδα του.
Εργαζόμενος ακούραστα και με επιμονή, κατάφερε να γίνει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στη μακρινή Αιθιοπία, αλλά ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Οι βαθιές αξίες που τον διέκριναν, τον οδήγησαν να μετατρέψει την τεράστια επαγγελματική του επιτυχία σε συνεχή προσφορά και πλούσια φιλανθρωπική δράση, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων.
Το κοινωφελές έργο του Χαράλαμπου Τσιμά συνιστά πολύτιμο κληροδότημα για τον Βόλο και ολόκληρη τη Μαγνησία, ενώ ο ίδιος θα αποτελεί διαχρονικά το πρότυπο του Μεγάλου Ευεργέτη και ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς και προσφοράς.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο Χαράλαμπος Τσιμάς, ο μεγάλος φιλάνθρωπος του τόπου μας που είχε σκοπό ζωής την προσφορά προς τον συνάνθρωπο επιβεβαιώνοντας πως υπάρχουν ακόμη ευέργετες στις ημέρες μας.

Το έργο του λαμπρό και πολυδιάστατο και ο ίδιος, άνθρωπος ικανός με ήθος και υπερηφάνεια που γνώριζε από πού προερχόταν, καταλάβαινε τις ανάγκες και τα προβλήματα του κόσμου και μιλούσε στην ψυχή του. Όλοι μας νιώθαμε πιο ήσυχοι γνωρίζοντας ότι ο Χαράλαμπος Τσιμάς βρίσκεται ανάμεσά μας.

Λένε ότι ο τρόπος που δίνεις αξίζει περισσότερο από αυτό που δίνεις.. Στην περίπτωση του Χαράλαμπου Τσιμά, όμως, το μέγεθος και το αποτύπωμα της προσφοράς ήταν τέτοιο που μοιραία άλλαξε τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών του.

Ταγμένος σε αυτό που θεωρούσε αποστολή του, βοηθούσε τον άνθρωπο με ανθρωπιά, έδειχνε αλληλεγγύη στην πράξη και ανταμειβόταν, όπως έλεγε, με τη γλύκα της χαράς κάθε φορά που ένα έργο ολοκληρωνόταν. Ενστάλαξε, μάλιστα, τις αξίες αυτές και στην οικογένειά του που συνεχίζει επάξια το έργο του.

Οι δύσκολες ημέρες της πανδημίας που βιώνουμε ανέδειξαν και πάλι τη σημασία της προσφοράς του στο Νοσοκομείου του Βόλου.

Χαράλαμπε Τσιμά, σε ευχαριστούμε για όλα όσα έκανες για όλους εμάς.
Τα θερμότατα συλληπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του.

Κατερίνα Παπανάτσιου
Αποχαιρετούμε με θλίψη τον μεγάλο ευεργέτη του τόπου μας, Χαράλαμπο Τσιμά. Έναν άνθρωπο του οποίου η ζωή είχε επίκεντρο την προσφορά. Έναν άνθρωπο που διακρίθηκε για το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο στη Μαγνησία, ενισχύοντας με δωρεές και χορηγίες ιδρύματα, νοσοκομεία, κάνοντας πράξη την έννοια της αλληλεγγύης. Η μνήμη του θα μείνει χαραγμένη στις καρδιές όλων. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια ενός εξαίρετου ευεργέτη της πόλης και του Νοσοκομείου Βόλου. Ο Χαράλαμπος Τσιμάς, υπήρξε διαχρονικά αρωγός στην προσπάθειά μας για την ανάπτυξη των δομών του Νοσοκομείου μας και πάντα πρόθυμος να συνδράμει όπου υπήρχε ανάγκη. Η προσφορά του θα αφήσει έντονο το αποτύπωμά της στην ιστορία του Νοσοκομείου της πόλης μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το