Τοπικά

Σύλλογος για την προστασία και ανάδειξη Παγασητικού: Πανθεσσαλικό αίτημα το “ΟΧΙ LNG στον Παγασητικό”

Ο «Σύλλογος για την προστασία και ανάδειξη του Παγασητικού – ο Παγασητικός μας ενώνει», χαιρετίζει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να αποδεχθεί την πρόταση της Προέδρου του Π.Σ. Κας Χρύσας Τσαγανού να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Π.Σ. στο Βόλο, την Τρίτη 9 Απριλίου στις 17.30 στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος (Μελισσιάτικα) για τα σημαντικά θέματα, της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στον Παγασητικό και του Επιχειρηματικού Πάρκου της ΑΓΕΤ, δύο σοβαρά θέματα που αφορούν στο μέλλον της πόλης του Βόλου και της Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει: “Είναι γνωστό ότι το προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, τοποθετήθηκε ομόφωνα αρνητικά, στην προοπτική εγκατάστασης μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, μετά από σχετική ερώτηση της περιφερειακής συμβούλου Χρύσας Τσαγανού. Είναι γνωστές επίσης και οι δημόσιες τοποθετήσεις του πρώην Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού καθώς και του νεοεκλεγέντος Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα, οι οποίοι τάχθηκαν ανεπιφύλακτα κατά της εγκατάστασης αυτής.

Χαιρετίζουμε την εισήγηση-πρόταση του αρμόδιου για το περιβάλλον, αντιπεριφερειάρχη Φώτη Λαμπρινίδη να γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, ανεπιφύλακτα αρνητικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σχετικά με την κατασκευή μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (F.S.R.U.) στον Παγασητικό κόλπο.

Αυτή η απόφαση συντάσσεται με την απαίτηση του συνόλου της κοινωνίας της Μαγνησίας και θα μετατρέψει το σύνθημα «ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ», σε Πανθεσσαλικό αίτημα, δεδομένου ότι οι αρνητικές συνέπειες στον τομέα της οικονομίας και όχι μόνο, από τη λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας στον Παγασητικό κόλπο, θα επηρεάσουν ολόκληρη την πολύπαθη Περιφέρεια Θεσσαλίας και όχι μόνο το Νομό Μαγνησίας.

Καλούμε όλους τους Φορείς, τους Εξωραϊστικούς Συλλόγους, τα Σωματεία Εργαζομένων, τις Επαγγελματικές Ενώσεις, τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, τις Κινήσεις Πολιτών και τους πολίτες του νομού μας, που συμμετέχουν στη συντονιστική επιτροπή για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας να προσέλθουν την Τρίτη 9/4 και ώρα 17.30 στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στα Μελισσιάτικα.

Ενώνουμε τη φωνή μας με την πρόταση της Περιφερειακής αρχής «ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ» σημειώνει.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γαλλία: Ζευγάρι ζούσε με 166 κατοικίδια σε μόλις… 80 τ.μ.!

Σε ποινή φυλάκισης καταδικάστηκε ένα ζευγάρι Γάλλων καθώς αποκαλύφτηκε ότι είχαν 159 γάτες και 7…

7 Απριλίου 2024

Καναδάς: Χιλιάδες σολομοί κατέληξαν σε λάθος ποτάμι μετά από… τροχαίο

Ένα φορτηγό, που μετέφερε 102.000 σολομούς στο Όρεγκον των Καναδά ανατράπηκε, με συνέπεια χιλιάδες ψάρια…

7 Απριλίου 2024

Γιώργος Καραμίχος για τη μάχη του με τον καρκίνο: Περνάς από όλα τα στάδια, στην αρχή σου βγαίνει θυμός

Ο Γιώργος Καραμίχος μίλησε για την καριέρα του και την περιπέτειά του με τον καρκίνο,…

7 Απριλίου 2024

Πέθανε στη φυλακή ένας από τους συνεργούς στην υπόθεση δολοφονίας της 2χρονης

Η σερβική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ένας από τους φερόμενους ως συνεργούς των δολοφόνων ενός…

7 Απριλίου 2024

Έρευνα εισαγγελέα για την απόπειρα αυτοκτονίας του γυναικοκτόνου

Έρευνα αναμένεται να γίνει για την απόπειρα αυτοκτονίας του δολοφόνου της 28χρονης Κυριακής Γρίβα μέσα…

7 Απριλίου 2024

Κ. Χατζηδάκης: Καμία παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών

Απέκλεισε κάθε πιθανότητα να δοθεί παράταση στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ο…

7 Απριλίου 2024