Τοπικά

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Στάση εργασίας για τη δίκη Καρυδάκη- Τσαλούχα την Τετάρτη

Κάλεσμα για να δώσουν δυναμικό «παρών» στα Δικαστήρια Βόλου, την ημέρα που δικάζονται η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Εύη Καρυδάκη και ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Τσαλούχας, απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας ενώ παράλληλα αναφέρει πως προκηρύσσει στάση εργασίας την ίδια ημέρα.
Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ αναφέρει:

«Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου μας Εύη Καρυδάκη και το πρώην μέλος του ΔΣ Θεόδωρος Τσαλούχας ως κατηγορούμενοι για την απεργιακή περιφρούρηση του Αμαξοστασίου Βόλου στις 26/11/2012, στο πλαίσιο των πολυήμερων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που είχαν αποφασίσει οι Γενικές Συνελεύσεις μας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις της τότε τρικομματικής (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) συγκυβέρνησης.
Τη σκυτάλη των διώξεων πήρε και συνεχίζει επάξια και η σημερινή «μνημονιακή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επαληθεύοντας τη ρήση «Το κράτος έχει συνέχεια», κυρίως όταν πρόκειται να τσακιστούν λαϊκά και εργατικά δικαιώματα. Ο αυταρχισμός και η καταστολή, η ποινικοποίηση των αγώνων μας, με τη συνέργεια μάλιστα των δημοτικών αρχών, στόχο έχουν την εμπέδωση κλίματος γαλέρας στους χώρους δουλειάς, για να περάσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους. Την κατεύθυνση αυτή υπηρετεί άλλωστε και η κυβερνητική εξαγγελία περί αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου και περιορισμών στο δικαίωμα της απεργίας.
Στηρίζουμε τη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου μας, καθώς και τον Θόδωρο Τσαλούχα προκηρύσσοντας στάση εργασίας από ώρα 12 έως τις 3 μ.μ. και καλούμε τους συναδέλφους και όλους όσοι πιστεύουν στους συλλογικούς αγώνες για τα δικαιώματά μας να δώσουν δυναμικό «παρών» την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016 έξω από τα Δικαστήρια Βόλου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το