Τοπικά

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας: Οι δημοτικές Αρχές να πάρουν όλα τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους

Να πάρουν όλα τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους καλεί τις δημοτικές αρχές ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας μετά το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στον Δήμο Βόλου όπου εργαζόμενη, συνοδός σε απορριμματοφόρο, τραυματίστηκε στο χέρι της κατά τις εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων. Συγκεκριμένα τραυματίστηκε στο χέρι της, από το ανυψωτικό σύστημα του απορριμματοφόρου στο οποίο εργάζονταν.

Ο Σύλλογος επικοινώνησε με την εργαζόμενη που εγχειρίστηκε στο δάκτυλό της και αναρρώνει. Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Δυστυχώς ένα ακόμη εργατικό ατύχημα, προστέθηκε στη μαύρη λίστα με τα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επαναλαμβάνουμε ότι τα εργατικά ατυχήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολλά , εκ των οποίων κάποια είναι θανατηφόρα, έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και κανείς απ΄τα αρμόδια υπουργεία και φορείς δε αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προκειμένου να μπει τέλος στην μαύρη λίστα των νεκρών και τραυματιών που συνεχώς αυξάνει. Αιτία όλων αυτών: η εντατικοποίηση της εργασίας, η απασχόληση μη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού στους ΟΤΑ, η έλλειψη προσωπικού, η πλημμελής συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και φυσικά η μη τήρηση των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας. Καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους συναδέλφους μας να χρησιμοποιούν τα ΜΑΠ και να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής και Ασφάλειας. Στις περιπτώσεις που αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες να ενημερώνουν αμέσως το Σύλλογό μας, για να παρεμβαίνει. Καλούμε τις Δημοτικές Αρχές να πάρουν όλα τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους. Ας ευχηθούμε πάνω απ΄όλα καλή ανάρρωση στη συναδέλφισα και γρήγορη επιστροφή στην οικογένειά της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το