Τοπικά

Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων “Ανησυχία για την Βιωσιμότητα του Τουρισμού στην Ελλάδα”

Την ανησυχία του εκφράζει ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση:

Μεγάλη επιτυχία δείχνουν τα αποτελέσματα για τον Τουρισμό στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο της καλοκαιρινής περιόδου. Όμως… θα έπρεπε να δημιουργούνται ανησυχίες για την βιωσιμότητα του τουρισμού στη χώρα μας στο μέλλον! Και αυτό διότι πρέπει να λάβουμε υπόψη και αρνητικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν, όπως η έλλειψη υποδομών στα οδικά δίκτυα, τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση, η διαχείριση των απορριμμάτων, η αισχροκέρδεια κ.ά.
Στη χώρα μας ο τουρισμός αποτελεί από τις βασικότερες παραγωγικές διαδικασίες, όμως πρέπει να μας προβληματίσει η βιωσιμότητα των προορισμών στην Ελλάδα και η ανάγκη για την σύνταξη ενός ρεαλιστικού σχεδίου και υλοποίησης μιας σειράς ενεργειών. Σίγουρα, είναι ένα μεγάλο πεδίο συζήτησης, στο οποίο πρέπει να κατατεθούν και να αξιολογηθούν προτάσεις.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Ξενώνων Ν.Μαγνησίας προτείνει, μεταξύ πολλών ακόμα ενεργειών που μπορούν να γίνουν πράξη, τα εξής:
Ουσιαστική οικονομική στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων
Εκπαιδευτική Τουριστική Πολιτική
Ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού και υποστήριξη θεματικών μορφών τουριστικής ανάπτυξης
Ενεργειακή αυτονομία
Καταγραφή και μείωση των προβλημάτων κυκλοφοριακής συμφόρησης
Τα συμφέροντα πρέπει να μπουν στην άκρη και να υπάρχει εποικοδομητικός και τεκμηριωμένος διάλογος, με συντονισμένες ενέργειες και συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων (Πολιτεία, Φορείς, Σύλλογοι, Επιχειρήσεις κτλ). Έχουμε ανάγκη από την διαμόρφωση ενός βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου τουριστικής διακυβέρνησης. Απαραίτητη προϋπόθεση όλων είναι η συνεργασία τριών πυλώνων: Οικονομία, Περιβάλλον, Κοινωνία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το