Τοπικά

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού: «Ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε» το συνέδριο που οργανώνει η ΓΣΕΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συντασσόμενο με την απόφαση της ομοσπονδίας του (ΟΔΠΤΕ) καθώς και την απόφαση της ΑΔΕΔΥ, καταδικάζει την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ που, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, “ αποφάσισε ένα – κατ’ όνομα μόνο – «συνέδριο» λίγων ωρών στις 25 Φλεβάρη σε καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι Αττικής”.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού πρόκειται για ένα συνέδριο «ψεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε», με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου ούτε καν εξωραϊστικού συλλόγου υπό τη “προστασία” της κυβέρνησης και την άμεση επέμβαση της για την υλοποίηση του σχεδιασμού.
Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

“Ανήγγειλαν μάλιστα ότι αυτή την πρωτοφανή διαδικασία για το συνδικαλιστικό κίνημα θα εποπτεύει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης (!), ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (!) και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (!) με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων. Και όλη αυτή η κινητοποίηση … στρατού και αεροπορίας για να κρατήσουν την καρέκλα τους και τους παχυλούς μισθούς τους ο Παναγόπουλος και η παρέα του!

Θεωρούμε ότι είναι υπόθεση όλων μας η τήρηση των καταστατικών και οι δημοκρατικές διαδικασίες μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Κανέναν δεν πρέπει να αφήνει αδιάφορο το “πραξικόπημα” που επιχειρεί η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ με τις πλάτες της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!
Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το