Τοπικά

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Π.Θ.: Η φετινή Πρωτομαγιά είναι μέρα πάλης για τα δικαιώματα και την υγεία του λαού

“Η φετινή Πρωτομαγιά είναι μέρα πάλης για τα δικαιώματα και την υγεία του λαού” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ενώ σημειώνει πως στηρίζει τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όσους δίνουν μάχη με την πανδημία λόγω των ελλείψεων στη δημόσια Υγεία.
Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης αιματοβαμμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, το Μάη του ’36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.
Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοϊού για τα κέρδη των λίγων.
Δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, σε όσους δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία, που οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες. Πολιτικές που εμπορευματοποίησαν ακόμη περισσότερο την Υγεία, για να στηριχτεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Που έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα ακόμα και σε ομαδικούς τάφους όπως στις ΗΠΑ.

Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους είναι τα ”έκτακτα” αντεργατικά μέτρα των ΠΝΠ που πάρθηκαν με αφορμή την πανδημία να παραμείνουν. Ήδη κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες ετοιμάζουν γενίκευση της εκ περιτροπής απασχόλησης, της τηλεργασίας, απογείωση της ευελιξίας και της κινητικότητας των εργαζομένων. Μαζί με τις παχυλές χρηματοδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, για τους εργαζόμενους ετοιμάζεται το καθεστώς της μισής δουλειάς – του μισού μισθού ενώ η ανεργία θα εκτιναχτεί πάλι.

Δεν θα ξαναπληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Αρκετά έχουμε πληρώσει μέχρι σήμερα!
Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, ενισχύουμε την οργάνωσή μας για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε την κάλυψη όλων των αναγκών μας. Συνεχίζουμε να μένουμε δυνατοί στον αγώνα ενάντια στην ΕΕ και το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να παρθούν πίσω και να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις.
Άμεση κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα. Κάλυψη όλων των αναγκών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και έρευνας.
Να ανασταλούν όλες οι πληρωμές προς Δημόσιο, τράπεζες. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα βασικά είδη κατανάλωσης.
Να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους
Να ανακληθούν όλες οι απολύσεις και να διασφαλιστούν οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες και όλα τα δικαιώματα στο μισθό, στο χρόνο εργασίας, στην άδεια” .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το