Πολιτισμός

Συλλογή αυτοβιογραφικών διηγημάτων από τον Θεοδόση Καρβουναράκη

Το βιβλίο του Θεοδόση Καρβουναράκη με τίτλο «Προηγούμενα επεισόδια», μια συλλογή αυτοβιογραφικών διηγημάτων, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θύραθεν παρουσιάζεται αύριο Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ., στο κτίριο της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78, αίθουσα Β1, 2ος όροφος).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο καθηγητής Οικονομικής Ιστορίας και Θεωρίας, πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μιχάλης Ζουμπουλάκης, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Μαρίτα Παπαρούση και ο συγγραφέας.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η φιλόλογος Μπιμπή Σταθοπούλου-Στράκα.
Την εκδήλωση συντονίζει η εκπαιδευτικός και αρθρογράφος λογοτεχνίας Χαριτίνη Μαλισσόβα.

Ο Θεοδόσης Καρβουναράκης γεννήθηκε στον Βόλο, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διεθνείς Σχέσεις και Διπλωματική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Cambridge της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι καθηγητής Διπλωματικής Ιστορίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Το βιβλίο αποτελείται από εννέα βιωματικές ιστορίες που σε ταξιδεύουν από τον Βόλο της δεκαετίας του ’70 έως τη Μιννεάπολη των ΗΠΑ του 2018 και μία μαρτυρία για τον πατέρα του συγγραφέα από τον στρατό, μετά την Κατοχή. Επεισόδια ζωής με τη σφραγίδα μιας ιδιαίτερης οπτικής και ενδιαφέρουσας αφηγηματικής ροής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το