Ελλάδα

Σύλληψη για παιδική πορνογραφία – Διακινούσε το υλικό μέσω social media

Yλικό παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο διακινούσε ένας Έλληνας στην Κύπρο, ο οποίος συνελήφθη στη Βόρεια Ελλάδα.
Ειδικότερα, διαβιβάστηκαν από τις Κυπριακές Αρχές, έγγραφα της Europol, στα οποία υπήρχε ενσωματωμένη αναφορά του Αμερικανικού Οργανισμού ΝCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που αφορούσε διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων μέσω του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα έγγραφα και όπως προέκυψε από έρευνα των Κυπριακών αστυνομικών Αρχών, άγνωστος δράστης διακίνησε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων κατά το χρόνο που βρισκόταν στην Κύπρο, ωστόσο πριν ελεγχθεί για την πράξη, μετοίκησε σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Στη συνέχεια από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίσθηκε δικογραφία και το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εκδίδοντας σχετικό Βούλευμα.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων της υπόθεσης και αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και με τους παρόχους μέσων κοινωνικής δικτύωσης του εξωτερικού κι έτσι προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του δράστη, καθώς και ο τόπος διαμονής του.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το